Чоловіка-донора підозрюють у батьківстві 550 дітей

фото з відкритих джерел

Але цей голландець, як виявилося, не рекордсмен

41-річний житель Нідерландів примудрився стати батьком 550 дітей, незважаючи на обмеження: не більше ніж 25 дітей від одного кандидата. Принаймні, саме таке число називає Асоціація захисту прав голландських дітей, яка наполягає на тому, щоби цьому чоловікові заборонили здавати свій біоматеріал.

Правило про 25 дітей від одного чоловіка запровадили для того, щоб обмежити ризики кровної спорідненості, інцесту, передачі спадкових захворювань, а також психологічних проблем дітей у майбутньому. Особливо це важливо для країн із невеликою чисельністю населення. Зараз завдяки тестам ДНК і обширним базам можна встановити спорідненість із різними людьми з будь-яких куточків світу, і для дітей, які колись дызнаються, що у них сотні рідних братів та сестер, це велике психологічне навантаження.

Але голландського чоловіка ці правила не зупинили. Ще у 2017 році, коли став «батьком із пробірки» для 25 дітей, його виключили зі списку донорів. Але він продовжував пропонувати свої послуги онлайн або шукав клієнтів в інших країнах, оминаючи обмеження. Юрист Асоціації захисту прав голландських дітей Donorkind Foundation наприкінці березня подав скаргу на цього донора, вимагаючи, щоб усі клініки, де зберігається біоматеріал чоловіка, знищили зразки.

Однак цей голландець виявляється не рекордсмен. У Великій Британії у 2016 році зафіксовано випадок, коли чоловік на ім’я Саймон Вотсон завдяки донорству сперми став батьком 800 дітей. Він продавав свою сперму в Інтернеті через Фейсбук.

Читайте також: Секс з клієнтками та відсутність медичної освіти. Зіркового психолога звинуватили в шахрайстві

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: