Чи корисно це? Медики розповіли, що варто знати про чай з медом

фото з відкритих джерел

Мед має додаткові переваги, які виходять за рамки заспокоєння болю в горлі

Мед – це продукт, який вважається корисним і доступним для всіх. Деякі вживають його в чистому вигляді або додають до чаю, але не всі розуміють, наскільки це корисно. Тому лікарі роз'яснюють, що важливо знати про додавання меду до чаю і як правильно вживати такий чай при застуді. Про це повідомляє Afternoon Tea Reads.

Мед має додаткові переваги, які виходять за рамки заспокоєння болю в горлі. Але користь, яку ви отримаєте, залежить від того, який мед ви купуєте: сирий чи пастеризований.

Основні моменти, які варто знати про чай з медом

Вважалося, що мед, який додається до гарячого чаю, починає виділяти токсичні компоненти.  Однак для перевірки цієї гіпотези дослідники провели спеціальний експеримент. Під час дослідження вони виявили, що під час нагрівання меду може виділятися речовина під назвою оксиметилфурфурол.

Важливо зауважити, що ця речовина також міститься в продуктах, які містять цукор, і це відбувається без нагрівання. Проте дослідники прийшли до висновку, що оксиметилфурфурол не є токсичним для організму людини, проведені експерименти на живих організмах не показали шкідливого впливу цієї речовини на здоров'я.

Як правильно вживати гарячий чай з медом під час застуди

Медики стверджують, що твердження про те, що мед у поєднанні з окропом може виділяти отруйні речовини, є недостовірним. Проте експерти не рекомендують додавати мед до гарячого чаю. Причина в тому, що мед може втратити корисні компоненти і втратити свій смак, коли його додають до гарячого чаю.

Тому для лікування застуди чаєм з медом варто додавати мед саме тоді, коли чай вже стало можливо пити. Можна туди додати імбир, лимон, кардамон або корицю. Також при застуді можна зробити трав’яний, ягідний або фруктовий чай, додавши меду.

Раніше експерти назвали несолодкі продукти з несподівано високим вмістом цукру.

Читайте також: Дієтологи назвали продукти для кращого травлення і здорового кишківника

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: