Експерти назвали несолодкі продукти з несподівано високим вмістом цукру

фото з відкритих джерел

Деякі пацієнти з діабетом побоюються їсти багато продуктів через значну кількість цукру

Цукор входить до складу багатьох продуктів, навіть тих, які загалом не мають солодкого смаку. Зазвичай, можна дізнатися про наявність цукру у продуктах, ретельно перевіривши інформацію на етикетці.

Всеукраїнське спеціалізоване видання для людей з діабетом «СахарОК» наголошує, що існують три продукти, які абсолютно несолодкі, але містять цукор у своєму складі: кетчуп, готові супи та консервована квасоля.

Кетчуп. Один з найпопулярніших соусів у світі може містити одну чайну ложку цукру на кожну столову ложку. При цьому кількість цукру не залежить від сорту кетчупу - будь то барбекю або для спагеті. Тому варто перевіряти інформацію на етикетці під час покупки продукту і обирати той варіант, де кількість доданого цукру найменша. Альтернативою може бути виготовлення домашнього кетчупу з контрольованою кількістю інгредієнтів.

Готові супи, які продаються в пакетиках або стаканах у магазинах, можуть містити значну кількість цукру, яка може бути прихована за різними назвами, такими як сахароза, ячмінний солод, декстроза, мальтоза, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HFCS) та інші види сиропів. Отже, кількість цукру в супі зазвичай залежить від кількості цих інгредієнтів.

Консервована квасоля також може містити велику кількість цукру. У 255 грамах абсолютно несолодкої консервованої квасолі може бути майже п'ять чайних ложок цукру. Важливо обирати ті варіанти, де вміст цукру найнижчий. Деякі досвідчені кулінари також рекомендують промивати консервовану квасоль перед приготуванням, щоб позбутися зайвого цукру за допомогою води.

Раніше дієтологи назвали продукти для кращого травлення і здорового кишківника.

Читайте також: Яка дієта може знизити ризик серцевих проблем майже на 20%? Дослідження вчених
 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: