Відомий російський актор продає на вокзалі борщ з пампушками, щоб допомогти Україні

Вілле Хаапасало: Сьогодні наш український «візок» знову на вокзалі Гельсінкі
фото з відкритих джерел

Вілле Хаапасало в лютому минулого року засудив політику кремлівського режиму

Актор Вілле Хаапасало, який народився та виріс у Фінляндії, зробив успішну кар'єру в Росії, а також знімався в Україні, зокрема у всіх частинах кварталівського «Кохання у великому місті», де грав одну з головних ролей разом з Володимиром Зеленським, організував фуд-корти у Гельсінкі на підтримку нашої країни.

Артист продає борщ та пампушки, приготовані за національним рецептом. Відсоток від продажу реалізованих страв він передає на допомогу українцям. Зокрема, 2 євро з кожної порції борщу, а також 0,50 євро з шматку пирога він перераховує дітям з України. Про це артист повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Вілле запустив мережу хачапурних, відкрив свою пекарню, а також вагончик-кафе, де продає українські національні смаколики. «Сьогодні наш український «візок» знову на вокзалі Гельсінкі. Ласкаво просимо, щоб привітатися та скуштувати чудові українські делікатеси, такі як борщ (м'ясний чи овочевий) з пампушкою (10 євро), солоні та солодкі пироги (3 євро)», – написав Вілле.

Після повномасштабного вторгнення РФ Вілле засудив Путіна та висловив свою підтримку Україні. В кінці лютого минулого року Хаапасало розповів в інтерв'ю фінському виданню Yle, що вважає ситуацію в Україні катастрофічною та співчуває українським громадянам.

«Звичайно, як і будь-який інший сьогодні, я стежу з сумом та розгубленістю за тим, що відбувається в Україні. Цілком непричетні до великодержавної політики люди змушені страждати. Це сумно та сумно. Коли нападають, завжди страждає народ. Ось і зараз так. Моя підтримка є повністю на боці народу України», – цитувало актора видання Yle.

Також актор зазначив, що його висловлювання не допоможуть українцям, однак він сподівався, що зможе допомогти якимось іншим способом.

Читайте також: Pet Shop Boys випустили пісню про Путіна, в якій показали, про що той мріє

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: