Марк Цукерберг вирішив стати фермером. Поїтиме елітних корів пивом

Марк Цукерберг займатиметься вирощуванням елітних порід корів
фото: Instagram Марка Цукерберга

Марк Цукерберг хоче вирощувати елітну велику рогату худобу

Марк Цукерберг опублікував у своєму Instagram допис з повідомленням про те, що він вирішив розпочати займатись фермерством і почав вирощувати велику рогату худобу.

Засновник Facebook похвалився новиною про те, що почав вирощувати велику рогату худобу на своєму ранчо на Гаваях і збирається відгодовувати її пивом. Марк Цукерберг проілюстрував повідомлення фотографією з тарілкою стейка.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Mark Zuckerberg (@zuck)

«Моя мета – створити яловичину найвищої якості у світі. Худоба – це ваґю та ангус, і вони виростуть, харчуючись шротом горіха макадамії та пивом, яке ми вирощуємо і виробляємо тут, на ранчо», – написав мільярдер.

Яловичина породи Блек Ангус (Black Angus) – преміальне м’ясо на ринку. Це відома на весь світ м’ясна порода, яка походить із Шотландії. Цю породу вивели на початку 19 століття двоє шотландських заводчиків графств Абердиншир та Ангус. Вони схрестили чорну комолу (безрогу) худобу і буру худобу. Офіційно порода була зареєстрована у 1835 році. А у 2022 – близько 80% усієї виробленої мармурової яловичини у світі виробляють з бичків цієї породи. Крім делікатесного м'яса, від худоби Black Angus також отримують шкури, з яких виготовляють шкіряні вироби. Роги використовуються для виготовлення різноманітних виробів, таких як держаки ножів та інших декоративних предметів.

Ваґю – загальна назва м'ясних порід корів, що відрізняються генетичною схильністю до інтенсивної мармуровості і високого вмісту ненасичених жирів. М'ясо таких корів відрізняється високою якістю і коштує дуже дорого. Породи вагю виведені в Японії, звідси походить і автентична яловичина ваґю. Ціна такого мяса в Україні – від 1250 грн/100 грамів.

До слова, японській м’ясній породі худоби ваґю іноді дають пити пиво як стимулятор апетиту. За даними Forbes, у 2014 році Цукерберг витратив понад $100 млн на маєток площею 700 акрів у Кауаї на Гаваях, і згодом розширював територію.

Яловичина від породи корів Блек Ангус вважається делікатесом
Яловичина від породи корів Блек Ангус вважається делікатесом

Нагадаємо, маєток, де базується його ранчо, зараз становить близько 1 500 акрів і містить громадський пляж. Там також буде величезний комплекс, який він будує, і який включатиме підземний бункер. У бункері буде житлове приміщення і механічна кімната, а також вибухостійкі броньовані сталеві двері, залиті всередині бетоном. Інші виходи та входи в усіх будівлях комплексу будуть обладнані дверима із замками з клавіатурою та звукоізоляцією, а в бібліотеці будуть потаємні двері.

Бункер має бути повністю незалежним від зовнішнього світу. Він з'єднаний з резервуаром з водою діаметром майже 17 м і висотою 5,5 м. Джерелом їжі мають стати домашні тварини та посадки на території ранчо. Зауважимо, Гавайські острови – найвіддаленіше місце на Землі, де живуть люди. Відстань від Гаваїв до узбережжя США становить 3700 км, а до Японії – 6195 км.

Читайте також: Цукерберг продав акції Meta за рекордну суму: на що витратить кошти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: