Російський комік публічно висміяв Путіна та наративи Кремля

Бєлий: Напали б першими? Для чого? Для анекдоту? Якось напала Україна на Росію
фото з відкритих джерел

Руслану Бєлому в соцмережі пишуть погрозливі коментарі

Російський стендап-комік Руслан Бєлий висловився проти війни в Україні на одному зі своїх концертів в Казахстані.

«Я не збираюся відстоювати інтереси однієї людини, розумієте. Тим більше, куди йти? У мене батько з України, у мене там половина родичів. У мене там друг Євген, він живе в Одесі і останнє, чого я хочу, щоб друг Євген ху#чив у мене з міномета десь під Херсоном із фразою: «Не все так однозначно, Руслане». Мій друг Євген уже рік у теробороні. Він п#здец як вміє ху#чити з міномета. Я метеоролог. Мені що вітер визначати? О, звідти, звідки ху#чить із міномета. Сьогодні долетить швидше».

Також він висміяв один з головних російських наративів про те, що Україна напала б першою, якби Росія її не випередила: «Серйозно? Напали б першими? Для чого? Для анекдоту? Якось напала Україна на Росію… На щастя, Лукашенко знав, звідки готується напад».

«Вони кажуть – не переживайте, ви поза небезпекою, у вас не буде кримінального переслідування, якщо ви використовуватимете інформацію з офіційних джерел. А я не можу використовувати інформацію з офіційних джерел, тому що як не включу ТБ, вони постійно кричать. Тим більше, давайте подивимося, що говорили офіційні джерела за останній рік: війни не буде, терміновиків там не буде, мобілізації не буде... Це що ж виходить? Послухай офіційні джерела та зроби навпаки? Нині всі вони кричать, що буде ядерна війна. Значить цієї ху#ні точно не буде».

На сторінці в Інстаграм коментатори пишуть: «Людина, яка не зрадила свою совість», «Руслане, дякую за вашу позицію та за цей концерт!», «Той випадок, коли судиш людину не за її діяльність, а за ставлення до війни. Спасибі!», «Подивилася на одному подиху, це геніально». Але є інші відгуки, та навіть погрози: «Шкода, а здавався пристойною людиною», «І ти син офіцера? Та ганьба тому офіцеру, який тебе виховав!», «Звичайно, ми порекомендуємо тебе прокуратурі, щоб отримав по заслугах».

Читайте також: Зірка «Сватів» звернулася до Зеленського: Ти хочеш убити моїх дітей?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: