Ветеринари вилікували ожиріння кота незвичним способом

Кіт Мойсей на зважуванні
фото з відкритих джерел

Якщо у кішки ожиріння, то можна візуально побачити сильно збільшений живіт, а хребет і ребра майже не промацуються через товстий жировий шар. Кішки з надмірною вагою стають млявими, малорухомими, швидко втомлюються і відмовляються від ігор

У Британії ветеринари приголомшені успіхом кота Мойсея, який важив майже 10 кілограмів, а тепер худне за допомогою плавання.

Під час останнього зважування кіт мав вагу 9,1 кг – це великий прогрес для тварини, кажуть у ветклініці Avonvale Vet Centers. 

«Наші досягнення з Мойсеєм викликали хвилю захоплення по всьому світу! Історія успіху отримала резонанс, а міжнародні ЗМІ висвітлювали наш випадок лікування кота з надмірною вагою за допомогою гідротерапії», – пишаються ветеринари.
Історію кота розповіли видання Stratford Observer та ВВС

9-річний кіт Мойсей, який потерпав від надмірної ваги, уже понад 3 місяці проходить курс гідротерапії у ветеринарному центрі Avonvale у Веллсборні.

Гідротерапія походить від грецького «гідро», що означає «вода», і від сучасного латинського «терапія», що означає «лікування хвороби». Це форма нетрадиційної медицини, яка використовує воду для прискорення фізичного та психічного благополуччя.

Ветеринарна гідротерапевтка Олівія Стоукс розповіла, що Мойсея привели до клініки з вагою майже 10 кг. Його власник сказав, що тримав кота на дієті і заохочував до фізичних вправ, але тварина так і не схудла.

«Ми вирішили спробувати інший підхід – гідротерапію. Це дуже незвичний підхід у догляді за котами. Коти зазвичай не люблять воду, і, звісно, під час першої спроби Мойсей не був у захваті. Його потрібно було сильно заохочувати, оскільки він не хотів плавати. На початку я спробувала поступово підвищувати рівень води для нього, як ми це робимо для собак, але він не дуже добре це переносив», – згадує Олівія Стоукс.

Лікарка також намагалася «приманити» Мойсея котячими ласощами, але і вони не викликали у нього інтересу.

Потім лікарка запустила бігову доріжку без води, щоб привчити Мойсея до звичайної ходьби. А тоді – поступово додавала води у резервуар з доріжкою, щоб кіт намагався плавати.

Зрештою, Мойсей звик до води, тож тепер він ходить, а потім плаває ще декілька хвилин. І старання приносять результати!

Найбільша маса кота становила 9,7 кг, але під час останнього зважування ваги показали 9,1 кг.

«Це втрата ваги майже на 4% приблизно за 6 тижнів, що ідеально, оскільки ми не хочемо втрачати вагу надто швидко. Важливо те, що форма його тіла явно змінюється, оскільки він втрачає жир і нарощує м'язи. Він також набагато активніший вдома і загалом почувається набагато краще», – каже Олівія.

Читайте також: Вівчарка, яка служить у Держприкордонслужбі, народила 10 цуценят

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: