Тіна Кароль переспівала легендарну пісню Миколи Мозгового. Що з того вийшло (відео)

Співачка Тіна Кароль на ювілейному вечорі хореографа та керівника Ансамблю Вірського Мирослава Вантуха
фото: скріншот відео

Співачка вже бралась за творчість маестро раніше. Тоді виконання пісні «Материнська любов» спровокувало неоднозначну реакцію публіки

Співачка Тіна Кароль, яка виступала на ювілейному вечорі хореографа та керівника Ансамблю Вірського Мирослава Вантуха, виконала пісню «Минає день». Глядачі у палацу «Україна» першими оцінили нову версію легендарного шлягера.

Вперше пісня на вірші Юрія Рибчинського та музику Миколи Мозгового була виконана Софією Ротару у 1984 році. Композитор Микола Мозговий також співав цю пісню і саме його виконання стало еталонним для композиції і постійно супроводжувалося шквалом аплодисментів. 

За спогадами автора музики Миколи Мозгового, який відійшов у засвіти у 2010 році, після запису ця пісня якийсь час не виконувалася, лежала на полиці. Тільки коли Софія Ротару готувалася до турне до Канади і потребувала нових пісень, її старий друг Мозговий поділився з нею цією піснею. Відтоді пісня стала популярною і багато разів виконувалася іншими виконавцями.

Поет Юрій Рибчинський згадує: «Це була одна з найкращих Миколиних пісень. Проте ми того ж дня зійшлися у бажанні, що найкраще цю пісню може виконати Софія Ротару. І не випадково. Адже це була присвята Володі Івасюку, і звісно, краще жіночого голосу Соні, яка співала 22 пісні Володі, і найкращі його пісні чують і впізнають з її голосу, ніхто інший не зміг би зробити».

У різний час пісню «Минає день» виконували Ані Лорак, Іво Бобул, Потап з Тетяною Решетняк, Олександр Пономарьов, Віктор Павлик, гурт Мертвий півень (альбом Радіо Афродіта).

Тіна Кароль вже бралась за творчість Миколи Мозгового раніше. На одному з вечорів пам'яті Мозгового співачка виконала пісню «Материнська любов». Тоді нова версія пісні спровокувала неоднозначну реакцію публіки. Під відео виступу співачки у YouTube переважають схвальні відгуки її шанувальників. Проте там можна знайти і критичні оцінки.

Тіна Кароль переспівала легендарну пісню Миколи Мозгового. Що з того вийшло (відео)  фото 1

Нагадаємо, 19 травня у київському Палаці «Україна» відбувся концерт «Національна легенда». Мирослав Вантух». Шоу було присвячене подвійному ювілею генерального директора Національного ансамблю імені Павла Вірського, Героя України Мирослава Вантуха: Народний артист України у 2024-му відмічає своє 85-річчя та 45 років на посаді директора одного з найкращих танцювальних колективів країни та світу. Як колись зізнався Вантух журналістам, ансамбль ім. Павла Вірського – його дім. «Главком» розповідає, як пройшов знаковий концерт. 

Читайте також: «Ми ще станцюємо!». Ірина Білик запросила у своє шоу хореографа, який втратив на фронті ногу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: