Як звучить Україна. Відомий композитор записав унікальні звуки чотирьох українських міст

Знімальна група в Чернігові
фото з відкритих джерел

Євген Філатов показав, як звучить Чернігов, Одеса, Львів, Київ та Карпати

Композитор Євген Філатов (The Maneken) випустив мініальбом «Як звучить світ. Україна». До нього ввійшли п’ять треків, що представляють українські міста. Прослухати композиції можна на будь-якій цифровій платформі.

Філатов записав звуки чотирьох українських міст та одного регіону – Чернігова, Одеси, Львова, Києва й Карпат. У композиціях зібрані звуки, які найточніше передають характер різних місцевостей, наприклад, у треці «Одеса» можна почути чайок і шум моря, у «Львові» – звуки трамвая, у «Києві» – метрополітен. Церковні дзвони, акустика центрів реабілітації біженців, звуки вінілових платівок і трамвайного компостера – все це створює грандіозний оркестр з найрідніших і найнеочікуваніших звуків, щемить любов'ю до України і мрією про перемогу. Музикант записував їх під час тревел-шоу «Як звучить Україна». 

«Хотілося записати щось ексклюзивне, характерне й притаманне саме тому місту, де ми перебували, – розповідає Євген Філатов. – Тому я обирав звучання світлофора, дзвони, щось, що буде асоціюватися з певним містом. В процесі відбору траплялося таке, що найнеочікуваніші звуки потрапляли до композиції. Для мене головним було саме записувати звуки, а не втілювати свої креативні задуми. Так, іноді я грав самостійно на інструментах, але все ж таки розраховував на те, що місто подарує мені мелодії для запису».

Ці треки вперше були презентовані слухачам на шоу «Як звучить Україна» на ютуб. Євген Філатов був композитором та ведучим шоу – разом з його творцями Наталією і Євгеном Синельниковими. Творче подружжя співзасновниці та генпродюсерки агенції badoev.id та відомого режисера і ведучого програм «Орел і Решка», «Вдома краще», «Крафтові Мандри» і співзасновника ютуб-каналу «УкрЮтюбПроєкт» пережили два тижні окупації в Бучі.

Читайте також: Телеведучий Анатолій Анатоліч вразив драматичними кадрами, які зняв у Бучі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: