Неможливо передати. Відомий тенісист Сергій Стаховський розповів, чим займається на фронті

Скріншот відео
Фото: пресс-служба

До 24 лютого Сергій з дружиною та дітьми мешкав у Будапешті, але з початком вторгнення на автівці приїхав в Україну

Володар кількох титулів АТР, колишня перша ракетка України, а нині військовослужбовець і волонтер Сергій Стаховський розповів про рішення повернутися в Україну, службу в Національній гвардії і втрати на війні.

Український спортсмен Сергій Стаховський з початку повномасштабного вторгнення попрощався із тенісом і взяв до рук зброю. До 24 лютого Сергій з дружиною та дітьми мешкав у Будапешті. Вторгнення застало родину спортсмена на відпочинку в Дубаї, а вже 25 лютого він привіз дружину й дітей до Будапешта і автівкою повернувся в Україну. Зараз Сергій Стаховський проходить службу у лавах Національної гвардії України. У розмові в програмі «Коло спорту» на телеканалі «Дом» розповів, які задачі стоять перед ним на фронті.

«Я був у грудні три тижні в Бахмуті, я був приквартований до четвертої бригади швидкого реагування. Задачі різні бувають. Здебільшого вони проходять по лінії розмежування. Є задачі праці з мінометом, задачі ескортування полонених... Це дуже брутальна війна. Вона забирає дуже багато життів, на жаль. Їхні (росіян – ред.) ми не рахуємо, тому що це нецікаво, а ось наші… Це сумно, це складно. Кожного дня, неможливо передати ці втрати. Для кожної родини – вони втрачають весь світ, всю землю під ногами», – говорить Сергій Стаховський.

У відповідь на запитання ведучої, наскільки близько Україна  зараз до перемоги, Сергій наголосив, що ми протистоїмо дуже сильному і безжальному ворогу, який не шкодує нічиїх життів – ні українців, ні своїх громадян, тому те, що ми змогли вистояти увесь цей час – це вже перемога.

«Той факт, що ми Новий рік зустріли як вільна країна – це вже перемога. Тому що проти нас стоїть величезна країна з величезним людським ресурсом, якого вона зовсім не шкодує. Який вона кидає просто, як м’ясо на вогонь. Це треба так сприймати. Звісно, наша ціль – вийти на наші кордони і викинути росіян. Для нас звісно єдиний варіант – це щоб Росія розпалася, або сама зсередини, або їй хтось допоміг», – зауважив Сергій Стаховський.

Спортмен переконаний, що після перемоги Україна буде «успішною, але складною і зажуреною», і в чомусь буде навіть важче, ніж зараз, бо «прийде усвідомлення всього того, що ми втратили».

Читайте також: Dior вчергове зганьбився: запросив на тиждень моди в Париж затяту путіністку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: