Dior вчергове зганьбився: запросив на тиждень моди в Париж затяту путіністку

Рудьковська вже хизується фоточками із «голодуючої» Європи
фото з відкритих джерел

Це не перший скандал, коли модний дім звинувачують у заграванні з Росією

Модний дім Dior потрапив у черговий скандал, запросивши на тиждень моди в Парижі російську продюсерку Яну Рудковську, яка затято підтримує криваву політику Кремля.

На рішення Dior відреагував в телеграм екс-редактор глянців ELLE і Harper's Bazaar Роман Тимофієв, який підказав українцям, які знайшли тимчасовий прихисток у Франції, де і коли Рудковська буде перебувати в Парижі.

«Звичайно ж, бренд Dior запросив Яну Рудковську на показ. Ще й сумку подарував. Показ сьогодні о 15: 00 за паризьким часом на Place de la Concorde. Хто зараз у Франції – є  можливість побачити одну з найзатятіших прихильниць Путіна своїми очима і передати привіт», – написав він.

Це не перший скандал, коли модний дім звинувачують у заграванні з Росією. В кінці листопада Dior прилетіло за приховану рекламу Росії після того, як бренд опублікував кадри із нової різдвяної колекції. На знімках моделі позують у засніженому березовому лісі, демонструючи сукні та аксесуари з нової колекції. Бренд запідозрили у підтримці Росії через фон зйомки – засніженого березового гаю (в описі кампанії його, щоправда, назвали тундрою). «Російський слід» багато хто побачив також у чоботях моделей, що нагадують кирзові, синьо-білому візерунку, схожому на традиційну гжель, хороводі моделей та мереживі.

Негативні коментарі з'явилися на офіційному акаунті бренду в соціальних мережах: «Як можна зараз рекламувати Росію?!», «Яка ганьба, Діор! Просування стилю країни, яку Європейський парламент оголосив терористичною країною», «Вони б одягли їм кокошники, а ще фуфайку в таборовому стилі», «Ви жартуєте? Це неповага до всіх людей, які борються за свою свободу та захищаються від російської агресії».

Пізніше у Києві розмалювали гнівними написами бутік Dior через скандальну рекламу, яку сприйняли, як підтримку Росії. А відома дизайнерка Юлія Магдич, припустила, що модний дім планує повернення в Росію. «Коли крупні модні дома, що продають люкс, почали масово й дуже швидко виходити з Росії, істерично полишаючи прилавки й декорації, я одразу у кількох етерах відкоментувала, що це явно не з сентиментів до українців. Просто з рашки стало тяжко виводити гроші через проблеми з конвертацією, – пише Юлія. – Dior та Balenciaga відверто хайпанули на війні, запросивши українську художницю зробити дизайн декорацій для показу. Модний дім Dior лаунчнув абсолютно рашистську рекламу: березки, відсилка до «лебедине»-style, виголена модель (ви ж пам’ятаєте, коли голять голови), а головне – запрошення в тундру. Загравання з російським клієнтом перед поверненням на ринок? Чи це, за їх думкою, хід конем: «Никто нас не любит и не уважает сейчас в мире, а вот Кристиан Диор уважил!».

Читайте також: 90 відсотків країни ходять на «дірку. Колишній росіянин Суханов припустив, що чекає РФ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: