Український кінофільм «Будинок «Слово». Нескінчений роман» покажуть у Варшаві

Кінофільм засновано на реальних подіях
фото: Kino państwowe Ukrainy

У 2022 році стрічка перемогла в номінації «Найкращий повнометражний фільм» на Міжнародному кінофестивалі

У вівторок, 4 липня, у Варшаві відбудеться благодійний показ української драми  «Будинок «Слово». Нескінчений роман». Про це повідомила пресслужба Держкіно. 

Зокрема, цей фільм стане однією з головних стрічок фестивалю українського кіно «Open Air Ukrainian Film Festival» просто неба. Усі охочі зможуть подивитися стрічку о 20:30 на літній терасі П'яної Вишні «Округляк».

Автори кінофільму наголошують, що він засновано на реальних подіях. Стрічка розповідає  історію кооперативного будинку з 66 квартир,  який створили наприкінці 1920-х років у Харкові для літераторів, художників та інших діячів культури. 

Цей фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло, пояснюють в Держкіно.  

Так, сусідами по будинку були Павло Тичина, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Іван Багряний та інші.

Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Держкіно та Міжнародного благодійного фонду «Солідарність». У 2022 році стрічка перемогла в номінації «Найкращий повнометражний фільм» на Міжнародному кінофестивалі в Словаччині, а також отримала нагороду глядацьких симпатій на Польському фестивалі українського кіно та культури Ukraina! Festiwal Filmowy.

Читайте також: Монатік запрем’єрив чуттєвий кліп «Люди… Камені»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: