Держкіно скасувало наказ про реорганізацію Довженко-Центру

Cуд призупинив розгляд справи Довженко-Центру
фото з відкритих джерел

У Держкіно чітко пояснили, чому наказ втратив чинність

Держкіно скасувало свій наказ про реорганізацію Довженко-Центру. Про це йдеться на сайті Державного агентства з кіно.

На сторінці Довженко-Центру у Facebook розповіли, що 29 червня в Господарському суді Києва відбулося судове засідання у справі про визнання незаконним наказу № 100 Держкіно про реорганізацію Центру.

У повідомленні йдеться про те, що планувалися дебати щодо останніх промов сторін та ухвалення рішення.

«Ще на минулому засіданні 27 червня представники Держкіно шукали підставу або привід зупинити провадження у справі. Сьогодні сталося щось дивовижне: представник Держкіно заявив клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку з відсутністю предмета позову, тобто відсутністю наказу», – розповіли деталі цієї справи.

Відомо, що суддя оголосила про перерву в засіданні до 17:00 11 липня для вивчення нових обставин та підтвердження повноважень першої заступниці голови Держкіно Юлії Шевчук на підписання відповідних наказів.

У Держкіно чітко пояснили, чому наказ втратив чинність:

  • він не встановлював загальних правил поведінки та був розрахований на одноразове застосування;
  • ним були встановлені певні терміни, які на 28 червня вже минули, відповідно постало питання щодо актуальності цього наказу в ухваленій редакції;
  • у Держкіно відбулися кадрові зміни щодо осіб, які були залучені до реалізації наказу про реорганізацію Довженко-Центру, тому наказ потребував оновлення або визнання таким, що втратив чинність;
  • наказ також обумовлений рішенням уряду, пов’язаним зі створенням Державного фонду фільмів.

Водночас у Довженко-Центрі вважають, що таким жестам радіти не варто, бо Держкіно може видати новий необґрунтований наказ.

Раніше «Главком» писав, що Держкіно планує провести «реорганізацію» Національного центру Олександра Довженка (Довженко-Центру), попри спротив працівників установи та громадськості.

Нагадаємо, 2 листопада Держкіно звільнило Олену Гончарук з посади директорки Центру. Натомість призначило нову виконувачку обов’язків директорки – Юлію Каждан та новий конкурс на посаду директора. Як з’ясувалось, нова в.о. директорки не має досвіду управління інституціями культури. Колектив Довженко-Центру не пропустив Каждан на робоче місце.

Сьогодні, 10 листопада, у Довженко-Центрі, де розташований найбільший український кіноархів, відбулися обшуки. До будівлі прийшли співробітники прокуратури, поліції та Служби безпеки України.

Читайте також: Без досвіду в кіноіндустрії, однак володіє гіпнозом: цікаві факти про керівницю Довженко-Центру 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: