За мотивами мультфільму «Мавка. Лісова пісня» знімуть серіал

Мавка з друзями пройде нові випробування та має допомогти лісу набратися сил
фото з відкритих джерел

«Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішою картиною за всю історію України

Українська анімація «Мавка. Лісова пісня» викликала ажіотаж у світовому кінематографі. Не лише в Україні, а й у США збираються повні зали, аби подивитися мультик за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», де постає ціла галерея образів української міфології. Нещодавно стало відомо, що за мотивами мультфільму «Мавка. Лісова пісня» знімуть серіал. Про це інформує Variety.

За мотивами мультфільму «Мавка. Лісова пісня» знімуть серіал фото 1

Задум у творчого колективу такий, що дія серіалу відбуватиметься відразу після битви між людьми та лісовим стражем, яка відбувалася тоді, поки інші лісові мешканці спали глибоким зимовим сном.

Ксенія Баранова з Film.UA розповіла, що Мавка з друзями пройде нові випробування, вона має допомогти лісу відновитися після битви. Крім того, у головної героїні з'явиться новий друг, який не зможе жити без проблем.

Додамо, що аніматори працювали над мультфільмом під час війни з бомбосховища. Але навіть незважаючи на це, їм вдалося зробити так, щоб «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішою картиною за всю історію України. Наразі «Мавку» продано більш ніж 80 країнам.

Додамо, що український анімаційний фільм «Мавка» переглянуло понад мільйон українців, а касовий збір становить понад мільярд гривень. 

Нагадаємо, проєкт був створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. «Мавка створювалась з великою любов’ю та увагою до кожної деталі. Багато речей у контексті розробки проєкту і 3D-анімації були новаторськими для України, і фільм дійсно зроблено на гідному європейському рівні, ми можемо пишатися якістю нашого продакшну», – поділився продюсер стрічки Єгор Олесов.

До втілення Берегині Лісу на екрані доєднались одразу три українські мисткині. Акторка Наталка Денисенко озвучила головну героїню, співачка Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар наділила Мавку рухами та пластикою. Музику до мультфільму створив український гурт «ДахаБраха», а вбрання для головної героїні розроблено дизайнеркою Ольгою Навроцькою.

Ключових героїв анімаційного фільму озвучили українські артисти: музичні виконавці Артем Пивоваров, Dzidzio, Олег Скрипка, Юлія Саніна та акторки Наталія Сумська з Оленою Кравець.

Бюджет анімаційного фільму склав рекордні 200 млн гривень.

Читайте також: Мультик, який критики розгромили вщент, поставив світовий рекорд зі зборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: