Якщо у вас немає світла. Клопотенко поділився важливою порадою

Клопотенко: Вистоїмо та переможемо всією країною. Бо маємо той вогонь не тільки всередині пічки
фото з відкритих джерел

Євген Клопотенко розповів, що робити у разі зникнення світла

Телекулінар Євген Клопотенко поділився на своїй сторінці в соцмережі порадою, що робити, коли немає світла.

Ресторатор показав у соцмережі світлину темної вулиці, де працює його ресторан, і повідомив, що вони почали економити електрику. За словами кулінара, його команді вдалося скоротити споживання електроенергії втричі, а для відвідувачів запалюють свічки всередині ресторану.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

У підписі до фото Клопотенко поділився: «Ввечері, в основному, запалюємо свічки. Воно якось навіть більше стало про любов. Якщо у вас немає світла – приходьте до нас. Можна не лише поїсти, але і зарядити телефон. І навіть якщо будемо зовсім без світла, то маємо піч. У ній горить справжній український вогонь, якому нічого не страшно. Такий вогонь не поглине жодна темрява. Вистоїмо та переможемо всією країною. Бо маємо той вогонь не тільки всередині пічки».

Раніше «Главком» писав, що Клопотенко розплакався, дізнавшись про те, що український борщ внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. «Знаєте, я плакав, – розповідає Клопотенко в інтерв'ю. – Я дванадцять днів був за кордоном, зараз ось прилетів до Польщі і за три години буду в Києві. Але новину встиг побачити. У мене просто шквал емоцій. Це набагато більше, ніж просто борщ. Це визнання української гастрономії, це визнання, що ми маємо свою – українську гастрономічну культуру».

«Я не можу казати, що це як Томос, це було б некоректно. Тому що Томос про релігію. Але національна кухня теж певною мірою релігія, – продовжує Клопотенко. – З погляду ідентичності, сьогоднішня подія – брила, яка свідчить, що у нас є своє, споконвічне, те, за що боремося. Адже одна із причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут така перемога! Ця перемога мала відбутися пізніше, але ЮНЕСКО зібрало позачергове засідання Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини і за борщ проголосували.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: