Що відомо про особисте життя Джини Лоллобриджиди, якої не стало сьогодні

Артистка вважається однією з найуспішніших акторок 50-60-х років
фото з відкритих джерел

Акторка судилася з коханим, який був молодший за неї на 34 роки

Легендарна італійська акторка Джина Лоллобриджида померла в 95 років. Про її смерть повідомило італійське видання Il Messaggero.

Майбутню акторку примітили навесні 1947 року, коли вона вона брала участь у конкурсі «Міс Рим» і посіла друге місце. Її запросили на фінал конкурсу «Міс Італія», де вона посіла третє місце. Свою кар'єру в кіно актриса почала спочатку в якості статиста і дублера, а потім в невеликих ролях другого плану в популярних фільмах.

У січні 1949 року акторка вийшла заміж за словенського лікаря Мілко Шкофіча. У липні 1957 року у них народився син Андреа Мілко Шкофіч, який подарує їм онука Дімітрія. У 1971 році Джина розлучилася з чоловіком, з яким вже жила окремо на той час. Її чоловік закохався в австрійську оперну співачку Уте де Варгас.

У 1950 році Джина Лоллобриджида полетіла до Голлівуду, прийнявши запрошення мільярдера Говарда Хьюза. Акторку оточили увагою: дорогі подарунки, нескінченні вечірки, особистий водій та покоївки, навіть її улюблений «Роллс-Ройс» привезли з Італії окремим літаком. Проте актриса не дозволила себе одурманити. Коли вона зрозуміла, що її збираються замкнути в золотій клітці, поспішно повернулася до Риму. Наполегливий Х'юз переслідував акторку цілих 12 років, то засипаючи компліментами, то претензіями, погрожуючи засудити.

Джина прославилася після ролі у фільмі «Фанфан-Тюльпан» (1952) та картині «Собор Паризької Богоматері» (1956). Її також добре пам'ятають за кінофільмами «Приходь у вересні», «Нічні красун» та «Солом'яна вдова». Усього вона знялася більш ніж у 60 картинах та вважається однією з найуспішніших акторок 50-60-х років.

У 1970-х роках Лоллобриджида практично перестала зніматися в кіно і займалася журналістикою і скульптурою. У 1976 році акторка випустила документальний фільм про Кубу, для якого особисто взяла інтерв’ю у Фіделя Кастро. З ним акторці, до слова, приписували роман.

У жовтні 2006 року акторка поділилася з журналом ¡Hola! своїими намірами вийти заміж за іспанського підприємця Хав'єра Рігау: їй було 79 років, йому 45. Однак весілля не відбулося. Правда, через кілька років іспанська газета El Mundo поширила новину про те, що діва таємно вийшла заміж за Рігау в Барселоні в листопаді 2010 року, хоча в реєстрі актів цивільного стану каталонського міста немає підтверджень шлюбу. Згодом актриса заявила, що її обманом одружили через фальшиву довіреність, підписану нею, і історія дійшла до суду. Шлюб був анульований.

У дивний та скандальний судовий розгляд втрутився і син Джини, який подав позов із вимогою визнати матір недієздатною. «Я зробив це для того, щоб захистити Джину від людей, які віддаляли її від сім'ї», – пояснив Мілко-молодший. Однак суд визнав, що акторка в здоровому глузді і твердій пам'яті, тож перемога в цій справі опинилася на її боці. Джина говорила в інтерв'ю, що «почуття розчарування було сильнішим, ніж смак перемоги». Вона вкрай розчарувалася у своєму синові та близьких людях. 

У травні 2018 року, у віці майже дев'яносто одного року, акторка розповіла газеті Libero, що стала жертвою згвалтування, коли їй було вісімнадцять років. Винуватцем злочину був відомий футболіст. Актриса не розкрила його імені та зізналася, що не знайшли в собі мужності надати злочину розголосу. Також актриса додала, що ця трагічна подія позначилася на всьому її житті. Мовляв, навіть рішення вийти заміж за словенського лікаря  було прийнято через зазнане насильство, а не з почуття кохання.

Читайте також: Поводилася огидно. Українська делегація розповіла про поведінку росіянки на конкурсі «Міс Всесвіт»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: