Серйозні зміни. Вперше в історії Євробачення оголошено нові правила голосування

Україна стала переможницею Євробачення-2022
фото з відкритих джерел

Нові правила стосуються голосування у півфіналах

Європейська мовна спілка (EBU) оголосила про серйозні зміни в системі голосування на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Нові правила стосуються голосування у півфіналах. Згідно із рішенням експертної групи Конкурсу, вперше в історії глядачі з країн, які не беруть участь у конкурсі, зможуть проголосувати за конкурсантів у півфіналах. Голосування відбудеться у форматі онлайн, написано на сайті Євробачення.

І лише в фіналі для визначення переможця Євробачення до глядацьких голосів додаються голоси професійного журі.

«Протягом своєї 67-річної історії пісенний конкурс Євробачення постійно розвивався, щоб залишатися актуальним і захоплюючим. Ці зміни підтверджують величезну популярність шоу, надаючи більше можливостей аудиторії найбільшої у світі події живої музики. У 2023 році лише глядачі пісенного конкурсу Євробачення вирішуватимуть, які країни пройдуть до Гранд-фіналу, і, враховуючи глобальний вплив події, кожен, хто дивиться шоу, де б він не жив, може віддати свої голоси за свої улюблені пісн», – цитує виконавчого супервайзера Євробачення Мартіна Остердала НВ.

Україна визначиться із представником на міжнародному пісенному конкурсі 17 грудня під час Нацвідбору. Євробачення 2023 пройде у травні у Ліверпулі під знаком України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: