Країни розповіли, як готуються до «Євробачення-2024»

«Євробачення» прийматиме Швеція
фото з відкритих джерел

Італія, Іспанія оголосили про час проведення нацвідборів

Кілька країн оголосили, що вони змінюють і вдосконалюють свій процес відбору, який розпочнеться наступного року. А інші приймали пісні та влаштовували прослуховування на «Євробачення-2024». Про це стало відомо з офіційного сайту конкурсу. 

Наприклад, чинний чемпіон, шведи, підготував деякі зміни до шеститижневої розважальної програми Melodifestivalen. Кількість заявок зросла з 28 до 30, при цьому шість пісень змагатимуться в кожному півфіналі протягом п’яти тижнів, а дві найкращі пісні з кожного півфіналу проходитимуть до фіналу на шостому тижні.

У 2024 році Melodifestivalen різко скоротить тур другого шансу, який триває понад 20 років. Відтепер замість того, щоб весь прямий ефір присвячувати змаганню, це буде коротке телефонне голосування, яке відбувається після 5 півфіналів. Під час телефонного голосування глядачі голосуватимуть за кандидатів, які займуть 3-е та 4-те місця в кожному півфіналі, щоб визначити двох кращих, які завершать фінал Melodifestivalen із 12 пісень. 2024. 

Італія, Іспанія оголосили про час проведення нацвідборів.

Крім того, кілька країн оголосили про повернення на «Євробачення. Наприклад, у травні таку заяву зробив Люксембург. Таким чином, у суботу, 27 січня, люди зможуть спостерігати, як Люксембург обирає свою пісню для Євробачення в прямому ефірі з Rockhal. Заявки можна подавати у трьох категоріях: виконавці з піснею, автори пісень з піснею, але без виконавця та виконавці без пісні. Для останньої категорії прослуховування вже йдуть.

Кіпр та Ізраїль вирішили перейти від закритого формату відбору на конкурс до загальнонаціонального мовлення на національному телебаченні, де долю конкурсантів вирішуватимуть глядачі.

Нагадаємо, що наступного року «Євробачення» прийматиме Швеція. Його проведуть у місті Мальме. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня 2024 року.

Читайте також: Євробачення 2024: організатори визначилися із місцем проведення конкурсу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: