Подругу співачки Полякової засудили на дев'ять років за «поширення фейків»

Білоцерківська народилася в Одесі, там нині живе її сестра
фото з відкритих джерел

Звинувачення вимагало для блогерки максимального покарання, з чим погодився суддя

Московський суд виніс вирок засновниці журналу «Собака.ru» та кулінарному блогеру Вероніці Білоцерківській за «поширення фейків» на російських військових.

У середині березня минулого року Білоцерківська стала однією з перших публічних осіб, на кого завели кримінальну справу за статтею «про фейки». Звинувачення вимагало для блогера максимального покарання – дев'яти  років позбавлення волі, з чим погодився суддя.

Білоцерківська народилася в Одесі, в різні часи їй належали журнали «Аерофлот», Timeout, сайт Woman.ru, вона пише кулінарні книги, відома у світських колах, близько дружила з Ксенією Собчак та Сергієм Шнуровим. Ніка була дружиною російського мільярдера Бориса Білоцерковського, після розлучення емігрувала до Франції.

Білоцерківська вже публічно відреагувала на новини в соцмережах: «Перебуваю, з одного боку, здивовано, а з іншого, звичайно, пишаюся. Яка ж я небезпечна! Інстагрішниця!» – написала блогерка. «Хочу нагадати, що у 1937 році академік Микола Олександрович Козирєв був засуджений на десять років за спробу викрасти річку Волгу. Волгу! У звинуваченні так і було написано: «Намагався викрасти Волгу з Росії на Захід». Волга на місці, тоді її не дали викрасти, а Захід знову будує підступні плани. Як узагалі цей лютий абсурд коментувати можна? Я не знаю. І мені жахливо шкода тих, хто не встиг чи не може вирватися з цього пекла. І це лише початок. Ми ще й не таке побачимо», – додала згодом.

Нагадаємо, в червні минулого року співачка Оля Полякова публічно зверталася до президента Володимира Зеленського з проханням надати українське громадянство для її близької подруги – Ніки Білоцерковської. Саме в неї Полякова з дочками знайшла тимчасовий прихисток з початком російського вторгнення в Україну.

Читайте також: Королівський кухар розкрив секрет незвичайного сніданку принцеси Діани

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: