Організатори «Оскара» вдруге відмовили Зеленському у виступі

Пенн вирішив віддати Зеленському свою статуетку «Оскар» як жест підтримки
фото з відкритих джерел

Вручення кінопремії в 2023 році заплановано на 13 березня

Американська кіноакадемія відмовилася показувати звернення президента України Володимира Зеленського на вручення премії «Оскар». Про це з посиланням на джерела повідомляє журнал Variety. Видання зазначає, що минулого року складалася аналогічна ситуація.

Як повідомляє видання, агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до Американської кіноакадемії з проханням включити виступ Зеленського, однак отримав відмову. Сімпсон представляє Аарона Кауфмана, який разом з Шоном Пенном зняв документальний фільм про Зеленського «Суперсила».

Торік, пише журнал, проти виступу Зеленського виступив продюсер церемонії вручення премії Вілл Пакер. Він, як розповіли джерела видання, висловив побоювання, що Голлівуд приділяє увагу війні в Україні через те, що вона стосується білих, але ігнорує решту конфліктів у всьому світі. Через це актор Шонн Пенн закликав бойкотувати церемонію. У листопаді Пенн вирішив віддати Зеленському свою статуетку «Оскар» як жест підтримки. Статуетку він пообіцяв забрати тільки після того, як закінчиться війна.

Вручення «Оскара» заплановано на 13 березня. Це буде 95-та церемонія, нагорода вручатиметься в 23 номінаціях. Звернення українського лідера показували на Каннському, Венеційському та Берлінському кінофестивалях та на врученні премії «Золотий глобус».

Читайте також: У мережі розгорівся расистський скандал із двома зірковими акторками напередодні «Оскару»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: