На зйомках української воєнної драми проігнорували російську традицію розбивати тарілку

Зйомки драми розпочались із символічного підписання акторами та знімальною групою українського прапора
Фото: прес-служба

В Україні відновлюється власне серіальне виробництво

В Україні стартували зйомки чотирьохсерійної воєнної драми «Я – Надія». Це історія про працівників швидкої допомоги, які попри страх і втому, незважаючи на обстріли і бомбардування, мужньо тримають оборону на своєму фронті. Прем’єра серіалу відбудеться на каналі 2+2 у 2023 році. Від початку повномасштабної війни телеканал став одним із перших мовників, який відновив власне серіальне виробництво.

Прототипом головної героїні серіалу «Я – Надія» стала 20-річна українка, фельдшерка «швидкої», яка на початку повномасштабної війни перебувала в оточеному російськими військами Харкові. Маючи змогу евакуюватися, дівчина не залишила рідне місто, цивільних і військових, які опинилися у самому пеклі бойових дій та потребували екстреної медичної допомоги.

«Я – Надія» – перше художнє осмислення подій, які відбувалися у лютому-березні цього року. Це, насамперед, розповідь про реальних людей, які під кулями проявили справжній героїзм. Почувши від авторів серіалу, як виникла ідея сценарію та хто надихнув їх на сюжет, було зрозуміло, що ми зобов’язані екранізувати цю історію», – коментує Сергій Карпенко, креативний продюсер телеканалу 2+2.

Творчою групою серіалу було прийнято рішення відмовитися від старої, запозиченої у російського кіновиробництва традиції розбивання тарілки перед стартом знімального процесу. Зйомки драми «Я – Надія» розпочались із символічного підписання акторами та знімальною групою українського прапора.

У картині зіграють Вероніка Дюпіна, Данііл Мірешкін, Ірина Мак, Павло Сироткін, Антоніна Хижняк, Валерій Астахов, Алекс Степаненко, Олена Курта.

Читайте також: Зірка серіалу «Свати» Ганна Кошмал вперше показала свого чоловіка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: