Віктор Андрієнко розповів, як Руслана Писанка врятувала його в перший день війни

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Актор припустив, чи можлива після війни співпраця з Росією

Актор, режисер та продюсер Віктор Андрієнко розповів, які обставини врятували його у перший день війни та зізнався, чи вважає можливою співпрацю з Росією після повномасштабної війни з Україною.

До 24 лютого Віктор Андрієнко працював над фільмом «Легенди чарівнолісся» – це повний метр, зйомки якого мали розпочатися влітку 2022 року. Паралельно з цим актор активно гастролював із театральними виставами і 24-го лютого разом із колегами по сцені мав бути в Харкові.

«Ми мали грати виставу у Харкові – планувалася прем’єра. Але Руслана Писанка зламала ногу, і ми не поїхали на ці гастролі. Вона, може, і врятувала нас усіх, оця її нога, – пригадує Віктор Андрієнко у програмі «Точка опори». – У цей день я прокинувся і побачив блискавки від гвинтокрилів – довго не міг збагнути, що відбувається. Я живу в районі Лівобережної і згодом часто спостерігав посилену авіацію у бік Ірпеня, коли там йшли бої».

«Я розумів, що ця війна швидко не закінчиться, тому одразу сконцентрувався на творчості, щоб з глузду не з’їхати. Тобто я жив у двох світах – реальному, де чути вибухи і земля тремтить від боїв, та світі дитячого кіно, де мав вигадувати жарти, образи персонажів. У мене вже була така закалка. Коли помер мій батько, а я мав працювати у шоу – стрибати, жартувати, дурня валяти. Тоді я закінчив передачу і поїхав на похорон. Справа в тому, що таке вже в мене в житті було і під час екстремальних ситуацій я знаю, як рятувати мозок», – продовжує Віктор Андрієнко в інтерв’ю з телеведучою програми Світланою Леонтьєвою.

Розуміння того, що артист може бути корисним у своїй країні переважало у той момент, коли Віктора Андрієнка з родиною кликали виїхати за кордон.

«У мене було багато пропозицій з Америки і Чехії. Я був вражений, що ці люди подзвонили. А ті, від кого чекав підтримки, лише кидали матюки і звинувачення, які ми падлюки. Я одразу повикреслював із життя цих людей. Дружина з сином теж тут, ніхто не поїхав», – говорить гість Світлани Леонтьєвої.

Актор не приховує, що до 2014 року працював у Росії та неодноразово мав можливість залишитись там: «Я не скажу, що дуже багато там знімався – шість років, до 2012-го. Було багато можливостей, щоб залишитися там, але бажання не було. Мені всі казали, що я дурний. Але я приїжджав, знімався і повертався додому, в Україну».

Також артист прокоментував, що робити українцям зі спільною історією та культурою і зазначив, чи можлива коли-небудь співпраця з Росією: «Все, що було раніше – залишається з нами. Історія – є історія. Зараз же справа в іншому, якщо б не було війни, Бучі, всього того, про що ми ще не знаємо, але дізнаємось, то може питання співпраці було б під певним питанням. Тепер же треба щоб там виросло абсолютно нове покоління, і тут теж. Я вам скажу таку річ – діти з Маріуполя самостійно прийняли рішення говорити лише українською. Розумієте, це діти, які виросли в російськомовному оточенні. Діти – це наше майбутнє, треба їх чути і не зраджувати».

Раніше «Главком» писав, що Віктор Андрієнко заявив, що «Кролики», які паплюжили Україну, зараз знаходяться в Києві.

Читайте також: Скандальний гурт Green Grey відбілює імідж: перезаписує пісні українською

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: