Міністр Кулеба різко відреагував на заборону Зеленському виступити на «Оскарі»

Звернення президента України показували на багатьох кінофестивалях
фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба каже, що «найкращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії не знайдете»

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на заборону виступу президента України Володимира Зеленського на 95-ій церемонії премії «Оскар». Минулого року ситуація складалася аналогічним чином – президенту України відмовили у виступі.

«Я думаю, якщо «На Західному фронті без змін» (фільм про війну, який бореться в одній з номінацій за перемогу – ред.) отримає Оскар як найкращий іноземний фільм, а президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової, не дозволять виступити, то найкращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете», – заявив Кулеба.

Раніше стало відомо, що агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до Американської кіноакадемії з проханням включити виступ Зеленського, однак отримав відмову. Сімпсон представляє Аарона Кауфмана, який разом з Шоном Пенном зняв документальний фільм про Зеленського «Суперсила».

Торік проти виступу Зеленського виступив продюсер церемонії вручення премії Вілл Пакер. Він, як розповіли джерела видання, висловив побоювання, що Голлівуд приділяє увагу війні в Україні через те, що вона стосується білих, але ігнорує решту конфліктів у всьому світі. Через це актор Шонн Пенн закликав бойкотувати церемонію. У листопаді Пенн вирішив віддати Зеленському свою статуетку «Оскар» як жест підтримки. Статуетку він пообіцяв забрати тільки після того, як закінчиться війна.

Нагадаємо, звернення українського лідера показували на Каннському, Венеційському та Берлінському кінофестивалях та на врученні премії «Золотий глобус».

Читайте також: Актор Івар Калниньш припустив, яка доля чекає на Росію та росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: