Лідія Таран чесно розповіла, як насправді французи ставляться до війни в Україні

Таран стала студенткою українського вузу
фото з відкритих джерел

Тележурналістка разом з дочкою знайшла тимчасовий прихисток у Франції

Кореспондентка ТСН у Франції Лідія Таран розповіла у «Сніданку з 1+1» про ставлення французів до війни в Україні.

За даними опитування в мережі Euroskopia в дев'яти країнах ЄС – майже половина європейців згодні з втратою України частини своїх територій у війні з Росією заради швидкого кінця війни. Водночас кожен третій європеєць виступає проти таких поступок заради миру. Ведучі поцікавилися у ведучої,  які ж насправді настрої у Європі, зокрема у французів.

«49% європейців – це як 2034 арктичних пінгвінів. Якийсь угорець, прихильник Орбана, і середньостатистичний француз, у якого понад півроку живе українська родина з Маріуполя – це все європейці. Не можна так всіх порівнювати. Різні країни, з різною ідеологією, владою, ментальними особливостями. Я вам мушу сказати одне – ніде в публічній площині у Франції не звучала теза про те, що Україні потрібно віддати території. Те, що є проплачені форуми, на яких розганяються ці кремлівські методички – з цим треба боротись на світовому рівні», – каже Таран.

Тим часом у Франції телеведуча стала студенткою. «Я розумію, що трошки погарячкувала. Тому що конкурувати з людьми, які вже сьомий рік навчаються, народилися в цій країні й це їхня рідна мова – з мого боку було трошки божевільно. Але є певна підтримка викладачів, вони розуміють, що в мене історія непроста. Склала вже іспити – 13 штук. Ще немає результатів, будуть у лютому», – розповідає Лідія про своє навчання.

За словами журналістки, її донька швидше адаптувалася у французькому середовищі: «Їй легше дається французька, ніж мені. І їй не треба наукові роботи на 70 сторінок і досьє на 20 писати. Але підтримуємо одна одну. Василина розповідає мені про свої дні в коледжі, я кажу про заняття в університеті. Іноді допомагає мені знімати сюжети для ТСН».

Раніше «Главком» писав, що Лідія Таран зізналась, що вже не телеведуча на 1+1 та пояснила, що сталося.

Читайте також: Не дали мікрофон. Апанасенко пояснила, чому на сцені «Міс Всесвіт» не сказала нічого про війну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: