Алека Болдвіна, який застрелив українку, судитимуть: прокуратура зробила заяву

Актор неодноразово заявляв, що не вважає себе винуватим
фото з відкритих джерел

Трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа»

Прокуратура штату Нью-Мексико висуне актору Алеку Болдвіну, який застрелив оператора Галину Хатчінс під час зйомок фільму «Іржа» у 2021 році, кримінальні звинувачення. Про це пише New York Times.

«Актор та продюсер Алек Болдвін та експертка зі зброї Ханна Гутієрез-Рід зустрінуться з позовами за двома статтями про ненавмисне вбивство. Після ретельного дослідження справи я постановила, що доказів достатньо. На мій погляд, ніхто не вищий за закон і кожен заслуговує на справедливість», – заявила прокурорка міста Санта-Фе у штаті Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс

Таке пізнє рішення про висунення звинувачень (з моменту інциденту минуло півтора роки) у прокуратурі пояснили тим, що лише нещодавно отримали остаточний звіт експертів зі стрільби. За законами штату, Болдуїну може загрожувати 18 місяців в’язниці та штраф у розмірі 5 тисяч доларів. Однак, враховуючи те, що у справі фігурує вогнепальна зброя, термін можуть збільшити.

Раніше прокуратура також висунула звинувачення в ненавмисному вбивстві Ханні Гутьєррес Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику. Помічника режисера Девіда Холлса звинуватили в неналежному зберіганні зброї; він визнав провину у рамках угоди зі слідством.

Трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико. Болдвін вистрілив в оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка Хатчинс померла в лікарні, а режисер отримав поранення.

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні. Вона закінчила Київський уеіверситет ім. Шевченка за спеціальністю «міжнародна журналістика», а потім працювала на зйомках документальних фільмів у Великій Британії. У 2015 році вона здобула кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру оператора. У 2019 році Журнал American Cinematographer назвав її однією із молодих зірок американської кінематографії.

Читайте також: Вілл Сміт вскочив в халепу з відео під російськомовну пісню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: