Гордон розповів, як він поламав життя легендарному артисту

Перша шпальта газети з Миколою Мозговим
скріншот відео

Відомий композитор погодився на оголене фото, яке «прикрасило» першу шпальту газети

У 1997 році композитор і співак Микола Мозговий знявся оголеним із двома журналістками. Ця фотосесія згодом принесла йому чимало проблем. Про це розповів журналіст і ведучий Дмитро Гордон в інтерв'ю YouTube-проєкту «Наодинці» tsn.ua.

За словами Гордона, свого часу все почалося зі звичайної вечері та спонтанної домовленості про інтерв'ю в лазні. Микола Мозговий погодився попозувати з двома оголеними журналістками для обкладинки.

«З Миколою Петровичем ми товаришували. А ще більше з ним дружили мої близькі друзі – Микола Миколайович Гребіник, ексдиректор «Київконцерту» та дружина Валентина Володимирівна Григоренко. Ці люди ввели мене в світ шоубізнесу й завдяки їм я заробив свої перші великі гроші. На дачі у Гребіника ми зібралися на вечерю й узяти інтерв'ю. Микола Петрович Мозговий з дружиною, Микола Миколайович, Валентина Володимирівна, я, Лада Лузіна, Лєна Крутогрудова й фотокореспондент Фелікс. План був такий: Микола Петрович дає інтерв'ю Ладі й Лєні. Ми сіли, поїли, випили, дівчата зробили інтерв'ю. Валентина Володимирівна тоді сказала: «Колічко, приїзди до нас в лазню». І тоді виникла ідея зробити інтерв'ю в лазні. Все, роздягнулися дівчата й Микола Петрович. Фелікс сфотографував», – пригадав Гордон.

За його словами, інтерв'ю в результаті вийшло дуже гострим і разом зі скандальним фото принесло Миколі Мозговому не дуже гарні плоди. Зокрема, були непорозуміння з владою, траплялися напади невідомих із погрозами.

Гордон зазначив, що вважає себе дещо причетним до цього.

«Інтерв'ю вийшло різким, він наїхав на багатьох колег із шоубізнесу. Він був сучасною людиною. Звичайно, погодився (на провокаційне фото – ред.). Потім хтось підсунув його Людмилі Кучмі, а вона патронувала музичний фестиваль Миколи Петровича в Ялті. Вона сказала, що більше не буде підтримувати. Все почало руйнуватися у нього. І бандити наїжджали на нього, й те, і інше. Я його не кидав і був весь час поруч. Він дуже багато втратив», – сказав журналіст.

Нагадаємо, що нещодавно співачка Тіна Кароль, яка виступала на ювілейному вечорі хореографа та керівника Ансамблю Вірського Мирослава Вантуха, виконала пісню «Минає день» Миколи Мозгового. Глядачі у палацу «Україна» першими оцінили нову версію легендарного шлягера.

Вперше пісня на вірші Юрія Рибчинського та музику Миколи Мозгового була виконана Софією Ротару у 1984 році. Композитор Микола Мозговий також співав цю пісню і саме його виконання стало еталонним для композиції і постійно супроводжувалося шквалом аплодисментів. 

За спогадами автора музики Миколи Мозгового, який відійшов у засвіти у 2010 році, після запису ця пісня якийсь час не виконувалася, лежала на полиці. Тільки коли Софія Ротару готувалася до турне до Канади і потребувала нових пісень, її старий друг Мозговий поділився з нею цією піснею. Відтоді пісня стала популярною і багато разів виконувалася іншими виконавцями.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: