Відомий автор пісень поскаржився, що не отримує грошей за свої хіти

Замовники пісень вільно виконують хіти, автором яких є Рибчинський
фото: скріншот із відео

Рибчинський каже, що через неналагоджену роботу авторського права він не отримує належної оплати праці

Український автор хітів, народний артист України Юрій Рибчинський, який славиться співпрацею з багатьма зірками, розповів про свої доходи. Так, в інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua «Наодинці» поет зізнається, що джерелом прибутку для нього є роялті з пісень, які пише на замовлення. Втім, Юрій Євгенович переконує, що через неналагоджену роботу авторського права він не отримує належної оплати праці. Тим часом замовники пісень вільно виконують хіти, автором яких є він.

«За два роки, коли всі мої виконавці працюють й у них колосальна кількість моїх пісень, я нічого не отримую. Це дивно! Зарплату не держава платить. Це організація, яка працює на відсотки від наших гонорарів, роялті. Тобто моє роялті вони забирають і роблять собі зарплати, а я нічого не отримую. Якщо я був одним з найзаможніших авторів на терені СРСР і міг кожні два місяці купувати собі машину, то що зараз я можу? Я ошукана людина», – зазначив Юрій Рибчинський.

Раніше народний артист України, автор безсмертних хітів поет Юрій Рибчинський висловився про російських зірок шоу-бізнесу, які знайшли у собі сили сказати «ні» путінському режиму і виїхали з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: