Близькі Ніни Матвієнко розповіли про її останні дні

Як стверджують близькі подруги Ніни Митрофанівни, усього декілька місяців тому вона була повною сил
фото з відкритих джерел

За словами актриси Ольги Сумської, смерть Ніни Матвієнко «всіх шокувала»

Близькі подруги Народної артистки України Ніни Матвієнко, якої не стало 8 жовтня, розповіли про останні дні її життя. Як повідомили акторка Ольга Сумська та артистка Валентина Ковальська, смерть Ніни Матвієнко стала для них жахливої несподіванкою.

Народна артистка України Валентина Ковальська пригадала, коли влітку бачилася з Ніною Матвієнко, вона була бадьора та енергійна і ніщо не віщувало біди. Артистки товаришували протягом 60 років і були дуже близькими:

«Їздили разом на день народження Івана Миколайчука на Буковину. Зустріч була призначена на 10 ранку, побоювалися, що ніхто не прийде. А людей було! Потім поїхали до музею Миколайчука в його рідному селі, згодом – в одну із шкіл, ввечері був ще один захід. І Ніна все це витримала, не було навіть натяку на те, що погано почувається. Вона мала дуже гарний вигляд», – пригадала Ковальська.

А от акторка Ольга Сумська пригадала, як вони на Різдво сиділи з Ніною Матвієнко у Карпатах за одним столом і артистка мала чудовий вигляд:

«Не знаю, чому так швидко і чи можна було врятувати. Ще на Різдво ми разом сиділи за одним столом. Це були Карпати. Ніночка була така прекрасна, сяюча, життєрадісна – навіть думки не виникало, що скоро все стане по-іншому. Красуня, енергетика зашкалювала, розкішне вбрання, усмішка. Ми зустрічалися на концертах для військових цієї весни та влітку… Декілька місяців – і отака страшна новина. Ми всі шоковані», – сказала Сумська.

Водночас Наталя Могилевська раніше заявила, що просила Ніну Матвієнко, аби її оглянули лікарі. 

Нагадаємо, 8 жовтня пішла з життя легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. Причини смерті жінки наразі невідомі.

Народну артистку Матвієнко проведуть в останню путь цієї середи, 11 жовтня. Попрощатися з легендою української музики прихильники та друзі зможуть з 11 до 13 години у Національній філармонії України за адресою: Володимирський узвіз, 2.

Раніше президент Зеленський висловив співчуття рідним і близьким Народної артистки України Ніни Матвієнко. Також мер столиці Кличко висловив співчуття у звʼязку зі смертю Народної артистки України та Почесного громадянина міста Києва Ніни Матвієнко. 

Чимало українців та колег артистки публікували співчутливі дописи в пам’ять про легендарну співачку, віддавали шану її таланту. Однак були й такі, хто в день смерті артистки наважився закидати їй сепаратизм та ватні погляди. Зокрема, пригадали, що Ніна Матвієнко називала російсько-українську війну братовбивчою, не виступала в зоні АТО і навіть проклинала захисників України. Тим часом історик і журналіст Едуард Андрющенко оприлюднив у мережі документи, котрі свідчать, що КДБ стежив за Ніною Матвієнко через проукраїнську позицію.

До слова, Ніна Матвієнко від початку повномасштабного вторгнення їздила країною з благодійними концертами, виступала і в бомбосховищах, і у шпиталях.

Проте один із колег артистки, переконаний, що Матвієнко потрапила під негативний психологічний вплив Московського патріархату, унаслідок якого робила неоднозначні заяви. Цікаво, що син Матвієнко – Іван – постригся в ченці, коли йому було 33 роки. 12 років він жив у Криму, де служив у бахчисарайському Свято-Успенському монастирі. Там він жив до окупації Криму Росією. Згодом він переїхав до Ніжина на Чернігівщині, де перейшов до Православної Церкви України із Московського патріархату.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: