Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко

8 жовтня померла Ніна Матвієнко
фото з відкритих джерел

Ніна Матвієнко – національна гордість України

Сьогодні, 8 жовтня, померла Народна артистка України Ніна Матвієнко. Співачка не дожила до свого 76-річчя два дні.

Ніна Матвієнко не мала музичної освіти, але в школі-інтернаті, де навчалася в місті Коростені, вона виконувала пісні відомої на той час радянської співачки народних та романтичних пісень Людмили Зикіної. Після закінчення школи пішла працювати на завод «Хіммаш» у Коростені, але пристрасть до співу не полишала її.

Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 1

Спочатку вона намагалася потрапити до ансамблю, набраного при Житомирській філармонії, а в 1966 році майбутня співачка вступила до студії хору імені Григорія Верьовки.

Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 2

Через два роки вона стала солісткою хору, а з 1967 року активно гастролює з концертними турами не лише по Україні та Радянському Союзу. Хор побував з концертами в Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, країнах Латинської Америки та інших країнах.

Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 3

Крім хору імені Григорія Верьовки, солісткою якого була з 1966 по 1991 рік, співпрацювала з тріо «Золоті ключі», а в 1991 році стала солісткою Національного ансамблю Київська камерата.

Пригадаємо найвідоміші пісні співачки, за які її любили українці.

Ніна Матвієнко стала найвідомішою виконавицею «Чарівної скрипки» композитора Юрія Рибчинського. Українській співачці вдалося передати всю ту чуттєвість і мелодійність, яку вклав у пісню автор тексту. Її голос зачаровує та заспокоює.

«Летіла зозуля». Їй легко виходило переспівувати – це надавало народним пісням особливого звучання.

«Квітка душа» вперше заспівала Ніна Матвієнко у 2004 році в мюзиклі «Сорочинський ярмарок». У піснях описується чарівний український краєвид.

«Ой у вишневому саду» чи не найвідоміша українська народна пісня у виконанні Ніни Матвієнко. Її голос надає пісні особливого романтичного забарвлення.

Відомі українські діячі такі як, співак Вадим Олійник, депутат Микола Княжицький, громадський діяч Данило Щербаков, співак Віктор Павлік та інші висловлюють свої співчуття.

Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 4
Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 5
Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 6
Не дожила два дні до дня народження: найвідоміші пісні Ніни Матвієнко фото 7
скріншот коментарів

Нагадаємо, що легендарній співачці було 75 років. Про причини та обставини смерті наразі невідомо.

Ніна Матвієнко – національна гордість України, Золотий голос України, Народна артистка України, лауреатка Державної премії УРСР ім. Шевченка, Герой України, Почесний громадянин міста Києва. Репертуар співачки вражає – понад 250 народних пісень та творів українських композиторів – колядки і щедрівки, веснянки, псалми, плачі, весільні, колискові, жартівливі й танцювальні пісні. Виконувала вона й академічну музику.

Читайте також: Померла українська співачка Ніна Матвієнко

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: