Смерть Сивохо у 54 роки. Чим запам’ятався українцям актор КВК, який перейшов у політику

фото з відкритих джерел

У 2014 році Сивохо брав участь в акціях проти Революції гідності

Сьогодні, 17 жовтня, пішов з життя колишній актор КВК Сергій Сивохо, який намагався досягти успіхів у політиці. Йому було 54 роки, і про те, чим він запам’ятався українцям, розповідає «Главком».

Сергій Сивохо народився 8 лютого 1969 року в Донецьку. Навчався у Донецькій школі, після чого вивчився на «водія-автомеханіка», а під час військової служби опанував спеціальність «оператор підйомно-козлових пристроїв». Після армії закінчив Донецький політехнічний інститут за фахом інженер-металург (обробка металів тиском). За другою освітою він економіст-юрисконсульт.

Кар'єра Сивохо стартувала з КВК, в якому він почав виступати ще під час навчання в інституті. Згодом він здобув широку популярність у всьому СРСР, і наприкінці 1980-х років – на початку 1990-х був одним із кращих гравців КВК. У 2012 році артист переїхав до Києва та став продюсером студії «Квартал 95», а також прийняв пропозицію бути тренером у «Лізі сміху».

У 2014 році Сивохо взяв участь в акціях «антимайдану» на боці «Партії регіонів» – проти Революції гідності. Початок його політичної кар'єри ознаменувався погіршенням стосунками із фанатами. Його називали проросійським та критикували за участь в «антимайдані», хоча комік неодноразово намагався спростувати цю інформацію.

Сергій Сивохо
Сергій Сивохо

Вже під час президентських виборів 2019 року він активно підтримував кандидата Володимира Зеленського. У 2019 році балотувався від партії «Слуга народу» в окрузі №49 (Костянтинівка та Дружківка на Донеччині), але посів тільки третє місце.

З 21 жовтня 2019 року по березень 2020 року був радником секретаря Ради національної безпеки й оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу, де встиг оскандалитися висловлюваннями про війну на сході.

7 січня 2020 року Сивохо долучився до телемарафону «Різдво. Люди замість війни. Діти Донбасу», який проводив проросійський телеканал «112 Україна».

17 лютого 2020 року Сивохо анонсував запуск «Національної платформи примирення та єдності», яку презентували 12 березня. Тоді сталась гучна сутичка між посадовцем-коміком і ветеранами батальйону «Азов». То комік заявив, що буцімто в Україні йде «гібридна війна», одним зі способів ведення якої є ініціювання внутрішнього конфлікту і його підтримка з боку РФ. Після цих слів ветерани полку «Азов» почали штовханину в ході чого Сивохо штовхнули і він упав.

Після інциденту секретар РНБО Олексій Данилов назвав ініціативу Сивохо його «приватною точкою зору».

Читайте також: Близькі Сергія Сивохо повідомили про його смерть

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: