Великдень на носі: 10 варіантів як прикрасити паску

Декор для паски можна зробити власноруч
фото: vikka.ua

Незвичайний декор для паски можна виготовити самостійно

Чимало господинь, які самі з року в рік випікають великодні паски, стараються оригінально прикрасити свій витвір. Найбільш незвичайний декор виходить у тих, хто робить прикраси на паску власноруч. Перше правило гарного декору – вдала глазур, яка не кришиться і не розвалюється. Друге – творчість і жага до експериментів.

«Главком» зібрав десять перевірених часом рецептів різних прикрас, які зроблять вашу пасочку гарною та оригінальною. До слова, приготування більшості з них не забере багато часу.

Глянцева глазур, яка не липне і не тріскає

Якщо ви віддаєте перевагу класичним варіантам і прагнете традиційний варіант декору – глазур плюс кольорова посипка – стане у пригоді рецепт білкової глазурі, яка міцно тримається на пасочці, має гарну глянцеву поверхню та не кришиться.

Для приготування такого декору потрібно змішати 150 г цукру і 40 гр води. Суміш слід закип’ятити, потім на маленькому вогні проварити 7 хвилин. Тим часом беремо 55 г білка (це орієнтовно 1,5-2 яйця, у залежності від розміру), збиваємо до збільшення об’єму втричі, до густої піни. У білок потрошку вливаємо сироп, при цьому продовжуємо збивати. Після вливання необхідно продовжувати перемішувати ще 5-7 хвилин. Після нанесення на паску така глазур застигатиме як мінімум годину, а якщо у приміщенні висока вологість, то і 3 години.

Апельсинова глазур без яєць

Цей рецепт – порятунок для людей, які з тих чи інших причин не споживають яйця, що зазвичай входять до складу глазурі. У 20 г холодної води розводимо 10 г желатину, ретельно розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Тим часом у сотейнику з подвійним дном змішуємо 220 г цукру та 100 г апельсинового фрешу – попередньо його слід процідити через сито, аби не було кісточок чи дрібних прожилок. Суміш ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння. Коли сироп закипить, добавляємо желатин та збиваємо міксером. Наносити на паски її потрібно відразу, як і декор зверху: така глазур дуже швидко застигає.

Гілочки верби: трендова прикраса на паску

В Instagram новий тренд: прикраса на паску у вигляді «гілочок» верби, які роблять із соломки та білих маршмеллоу. Так, маршмеллоу нарізають невеличкими шматочками і приліплюють до соломки – «гілочка» готова. Оскільки маршмеллоу всередині є липким саме по собі, проблем із закріпленням не має бути. Якщо ж з якихось причин «котик» не хоче закріплюватися на «гілочці», приклеїти його можна за допомогою краплинки розтопленого цукру. Симпатичний фінальний штрих – присипати «гілочки» на пасці цукровою пудрою.

Різньокольорові квітки: ефектна весняна прикраса

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений 𝙱𝚊𝚛𝚋𝚊𝚝𝚘𝚛 (@barbator.store)

Це ще один варіант використання маршмеллоу для декору паски. Знадобляться різнокольорові «зефірки» різних розмірів та ножиці. Перед використанням ножиць їх потрібно простерилізувати – окропом, а потім насухо витерти. За допомогою ножиць поріжте маршмеллоу на тоненькі пластини, не відрізаючи кожну з них до кінця – як на відео. Середину «квіточки» можна зробити зі шматочка жовтого маршмеллоу. До слова, квіти можуть бути і білими, якщо вам подобається, коли верх паски декорований саме білими прикрасами. «Серединкою» квітки можуть бути магазинні присипки – золотисті чи сріблясті.

Декоративний їстівний «мох»

Якщо просто квітів вам здається замало і хочеться додати ще чогось яскравого, можна приготувати зелений «мох». Збити разом одне яйце і 12 г цукру - до повного розчинення цукру. До суміші слід поступово додати 30 г меду, стільки ж борошна, 5 г розпушувача, в останню чергу – зелений барвник, і продовжувати збивати до однорідної маси. Отриману масу влийте у паперові формочки - на одну третину об'єму. Формочки з сумішшю поставте у мікрохвильову піч на 1 хвилину, потужність - 800 Ватт. «Мох» краще готувати у кілька етапів по 15 секунд, робити невеликі паузи. Якщо мох перетримати, він набуде коричневого відтінку.

«Гніздечка» із соломки

100 г звичайної магазинної соломки слід подрібнити на невеликі шматочки приблизно по 3-4 см, висипати в миску. Добавити 150 г розтопленого шоколаду, обережно і ретельно перемішати – так, щоб кожна соломинка просочилася шоколадом.  Наступний крок: у паперову форми для кексів викладаємо «гнізда»: по 1-2 столові ложки суміші в кожну форму, всередині робимо «ямку». Форми з сумішшю ставимо на 20-30 хвилин у холодильник. Дістаємо застиглі гніздечка з форм, кладемо всередину невеличкі шоколадні яйця.

«Гніздечка» з кокосової стружки

Для приготування потрібно розтопити 85-90 г шоколаду - для цього можна просто занути шоколадку у миску з окропом. Поки вона тане, на сковорідці потрібно обсмажити 80 г кокосової стружки. Обсмажену стружку перемішайте із шоколадом та викладіть на пергаментний папір у формі «гніздечок» із заглибленням посередині. У заглиблення покладіть невеличкі цукерки-яйця. Після того покладіть пергамент з «гніздечками» у морозильник на 5-10 хвилин.

«Віночки» з печива за 5 хвилин

200 гр печива «крендельки» на пергаменті викладаємо у формі кіл. В кондитерський мішок потрібно засипати 100 г білого шоколаду, занурити в дуже гарячу воду і дати постояти до повного розплавлення - для того, щоб не лишалось не розплавлених шматочків, слід періодично витягувати і пальцями розминати мішечок. Розтопленим шоколадом треба полити кола з печива і викласти другий шар з «крендельків» – у шахматному порядку. Другий шар також слід полити шоколадом, а на нього зверху викласти будь-яку присипку, дрібні маршмелоу, маленькі шоколадні яйця.

Вінок з безе

Миску з 70 г білків потрібно поставити на водяну баню, до них додати 100 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру та лимонну кислоту на кінчику ножа. Зверніть увагу: води у каструльці має бути стільки, щоб вона не торкалася ємності з білками, кипіти вода має на маленькому вогні. Інтенсивно перемішуємо інгредієнти до повного розчинення цукру, температура суміші має бути 40-60 градусів, інакше білки звернуться. Коли цукор уже розчинився, слід продовжувати збивання міксером – робити це треба близько 3-х хвилин. Після цього миску слід зняти з парової бані, до маси додати 40 г цукрової пудри і збивати до густоти.

Готовий крем потрібно викласти у кілька мисочок, у кожну добавити фарбник, перемішати. Різнокольорові креми потрібно покласти у різні кулінарні мішечки. На пергаментному папері заздалегідь варто накреслити кола - важливо, що коло має бути меншого діаметру, ніж паска. Вздовж намальованої лінії за допомогою різних кондитерських насадок-квіточок слід сформувати «віночки». Вони не мають бути надто тонкими, інакше зламаються. Сформовані «віночки» потрібно сушити в духовці при температурі 70 градусів близько 2,5 годин.

Покупні прикраси

Якщо ви не маєте часу та натхнення на виготовлення прикрас для паски своїми руками, можна звернутися до вже готових варіантів. Це можуть бути як різноманітні посипки, так і вже готові цукрові фігурки чи пряники. Останні, як правило, закріплені на довгих паличках, які можна встромити у паску.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: