Наркотики, холодність батька та грубі сварки. Принц Гаррі розповів про дитячі травми

За словами Гаррі, Меган допомогла йому вибратися із важкого стану
фото з відкритих джерел

Королівський нащадок у публічній розмові з психотерапевтом обговорив психологічні проблеми

Принц Гаррі в рамках просування своїх мемуарів «Запасний» провів прямий ефір із відомим психотерапевтом Габором Мате. У розмові з лікарем він обговорив свої психологічні травми, досвід вживання наркотиків і розповів, як вплинула на його життя весілля на Меган Маркл.

Гаррі зізнався, що з самого дитинства відчував свою відмінність від інших членів королівської сім'ї: «Я ніби був замкнений у цьому контейнері, і я знаю, що моя мама відчувала те саме. Начебто моє тіло знаходилося там, але моя свідомість – в іншому місці, а іноді навпаки». Коли ж він намагався бути щирим, йому казали: «Не будь собою, ти маєш робити те, що від тебе чекають».

За словами Гаррі, Меган допомогла йому вибратися із цього стану. Він розповів про те, як дружина змусила його багато усвідомити та підштовхнула до терапії. Після однієї з сварок, під час якої Гаррі поводився дуже грубо, вона пригрозила, що піде від нього, якщо він так з нею звертатиметься, а також запитала, хто навчив його так розмовляти з жінкою і чи не стикався він із подібним у дитинстві. Для принца Гаррі це виявилося осяянням: «Я зрозумів, як подібні речі проявляються і наскільки ми є продуктом нашого виховання».

За визнанням Гаррі, він боявся йти на терапію, тому що вважав, що «вилікувавшись» може втратити ті почуття до матері, принцеси Діани, якими дуже дорожив. «Але все виявилося зовсім не так, я нічого не втратив, навіть придбав», – сказав принц Гаррі.

Він також розповів, що йому допомогло вживання наркотиків у медичних цілях. У юнацтві він вживав кокаїн, щоб «соціалізуватися» і не почуватися ізгоєм, але той йому зовсім не допомагав. Однак прописані лікарем психоделики та марихуана мали ефект: «Це було схоже на очищення лобового скла. Вони розблокували те, що я тривалий час у собі пригнічував, подарували полегшення та спокій».

Говорячи про свої дитячі травми, однією з причин яких була емоційна холодність батька, принц Гаррі підкреслив, що сам намагається поводитися інакше зі своїми дітьми і буквально «душить» їх своїм коханням: «На мені лежить відповідальність не передати жодних травм і власного негативного досвіду. Я зрозумів, що в уразливості може полягати сила. Це прямо протилежно тому, у що мене змусили повірити. Зміни лякають, але я хочу бути найкращою версією себе, найкращим чоловіком і батьком».

Тим часом, за даними британських ЗМІ, Букінгемський палац повідомив герцога і герцогиню Сассекських про те, що виселяє їх із Фрогмора, який служив їм британською резиденцією, і пропонує котедж принцу Ендрю.

Читайте також: Подоляк прокоментував скандал, який розгорівся через нагородження блогерки Манекен

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: