Ліна Костенко підписала книгу для харків'янки, яка влаштувала пікет проти Лободи (фото)

Вдовенко стала відомою після одиночного пікету проти Лободи в Харкові
фото: Укрінформ

Українська письменниця особисто підписала збірку для Дарини Вдовенко

16-річна Дарина Вдовенко отримала у подарунок книгу Ліни Костенко «300 поезій». Відома українська письменниця особисто підписала збірку, після чого книга потрапила до рук дівчини. Зазначимо, що юна харків'янка стала відомою у мережі після того, як влітку цього року вийшла на одиночний пікет проти виступу Світлани Лободи у Харкові.

Кореспонденти Укрінформу передали Дарині книгу. У дарчому написі Ліна Костенко побажала українці «щасливої долі та світлих обріїв буття», а її рідному місту Харків – «відродження». Відомо, що збірку надало видавництво «Абабагаламага».

Кореспонденти Укрінформу передали Дарині книгу з підписом Ліни Костенко
Кореспонденти Укрінформу передали Дарині книгу з підписом Ліни Костенко
фото: Укрінформ
Ліна Костенко побажала українці «щасливої долі та світлих обріїв буття»
Ліна Костенко побажала українці «щасливої долі та світлих обріїв буття»
фото: Укрінформ
Дарина Вдовенко отримала у подарунок від поетеси Ліни Костенко її книгу «300 поезій»
Дарина Вдовенко отримала у подарунок від поетеси Ліни Костенко її книгу «300 поезій»
фото: Укрінформ

Вдовенко цього року стала студенткою Харківської державної академії дизайну та мистецтв, де навчається за спеціальністю «станковий живопис». Дівчина говорить, що і досі її впізнають на вулицях, і така активна увага викликає у неї суперечливі почуття, хоча про протест вона не жалкує.

Так, Дарина розповідає, що одразу після акції, яка стала гучною у мережі, отримала від українців багато слів підтримки, а також подарунки та солодощі. Наприклад, письменники Руслан та Людмила Горові, Андрій Кокотюха та Вахтанг Кіпіані подарували юній харків'янці свої книги.

«Дуже цікавою для мене стала книга про Марію Примаченко з її життєписом і роботами. Це дуже красиве колекційне видання, яке подарував Олексій Данілов, секретар РНБО. Звичайно, це була несподіванка. Ще маю подарунок від Любові Загоровської, укладачки книги «Моя УПА», якою я цікавилася і якраз збиралася придбати», – зізнається Дарина.

Вдовенко не приховує, що часу на прочитання усіх подарованих збірок вкрай не вистачає, оскільки наразі вона сконцентрована навчанні, а також відвідувані культурних заходів у Харкові: «Сконцентрована на навчанні. А ще намагаюся частіше відвідувати всілякі культурні заходи у Харкові, зокрема, виставки, бо, попри ракетні удари, які знову переживає місто, в нас відбувається багато цікавого».

Вдовенко на одиночному пікеті проти Лободи
Вдовенко на одиночному пікеті проти Лободи
фото: newsroom.kh.ua

Нагадаємо, наприкінці червня Дарина Вдовенко відвідала концерт Світлани Лободи, який проходив у харківському саду імені Тараса Шевченка. На захід дівчина прийшла із плакатом «Харків без Лободи». Співачка відреагувала на одиночний протест та підійшла до дівчини із запитанням про те, хто їй заплатив. Після того, як дівчина проігнорувала звертання артистки, Лобода дійшла висновку, що з нею немає говорити далі.

Читайте також: «Харків без Лободи». Активістка розповіла про акцію протесту та поведінку співачки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: