Бербок комічно обмовилась, говорячи про українське зерно (відео)

Анналена Бербок та Лумініція Одобеску посміялись перед пресою у Берліні
фото: imago-images.de

Очільниця МЗС Німеччини знову потрапила у скандал 

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок знову потрапила у несподівану і комічну  ситуацію, подякувавши Румунії за збільшення експорту «кокаїнового зерна».

Бербок обмовилася під час пресконференції з румунською колегою Лумініцею Одобеску у Берліні. Йшлося про розширення європейських коридорів для постачання зерна з України. Виступ можна побачити у соцмережі X (колишній Twitter).

«Я дякую Румунії за те, що ви розширюєте свою інфраструктуру для європейських коридорів солідарності, щоб до кінця року подвоїти пропускні експортні можливості для кокаїнового зерна до чотирьох мільйонів тонн щомісяця», – сказала Бербок.

Бербок не вперше робить лінгвістичні помилки і спотикається на Україні, і кокаїновій темі. Зокрема, вона раніше називала Східну Україну Східною Кокаїною. У червні на конференції в ПАР політик назвала шлях країни до свободи «беконом надії», переплутавши слова «бекон» (bacon) та «маяк» (beacon).

Раніше глава МЗС Німеччини розкритикувала санкції ЄС проти Росії і змусила червоніти колег по партії.  Глава МЗС Німеччини розчарована ефектом санкцій проти Росії. Із такою заявою Анналена Бербок виступила в інтерв'ю для книги Стефана Ламбі «Надзвичайна ситуація. Управління під час війни», але її колега, голова парламентської фракції партії «Зелених» мала втрутится і пояснити позицію Німеччини щодо санкцій. Голова парламентської фракції партії «Зелених», членом якої є Бербок, Катаріна Дроге наголосила, що Бербок не мала на увазі, що розчарована політикою санкцій, а лише тим, що вони не мали швидкого економічного ефекту. «Санкції вже чинять тиск на Росію, але їх не можна розглядати як ефективний інструмент, який негайно покладе край війні», – заявила Дреге. За її словами,  хотілося б, щоб вони мали ще більший і швидший ефект, але Росія змогла себе дещо стабілізувати, особливо за рахунок експорту сировини.

Раніше німецьке суспільство шокувала новина, що очільниця МЗС ФРН Анналена Бербок витрачає близько дев'яти тисяч євро на день на послуги стиліста. Про це пише німецька газета Bild. У публікації наголошується, що у 2022 році Бербок стала найдорожчим міністром в уряді Німеччини. Автори розкрили її витрати та зазначили, що їй виділили 136 тисяч євро.

Читайте також: Жартівливий акаунт очільниці МЗС Німеччини зібрав тисячі фанів, але вона не в захваті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: