Турист на пляжі у Болгарії знайшов давньоримський саркофаг (фото)

Артефакт був перевезений на зберігання в Археологічний музей у Варні
фото: Міністерство внутрішніх справ Болгарії

Унікальна знахідка на пляжі у Варні – турист випадково виявив саркофаг із багатим рельєфним декором римської доби

Турист у болгарському місті-курорті Варне виявив на пляжі предмет, який виявився давньоримським саркофагом. Про це пише Darik News.

Після повідомлення про знахідку на пляж прибули правоохоронці, які оглянули предмет у присутності фахівців Археологічного музею у Варні та регіонального представника Головного управління з охорони культурної спадщини Мінкульту.

«Згідно з висновком експертів під час первинного огляду, знайдено культурну цінність римської доби з багатим рельєфним декором, ймовірно періоду II-III століття нашої ери, з приблизними розмірами 90x235x75 см», – йдеться у публікації.

Чотири сторони саркофагу прикрашені характерними рельєфними стилізованими орнаментами – гірляндами з гронами, що звисають, головами тварин, розетками та зображенням лабриса (двостороння бойова сокира).

За допомогою важкої техніки артефакт було перевезено на зберігання до Археологічного музею Варни, де буде призначено більш ретельну експертизу.

Справу передано до окружної прокуратури міста, розпочато досудове розгляд. Видання пише, що, ймовірно, саркофаг призначався для інтер'єру квартири. Як зазначається, поряд із пляжем розташований добудований, але ще не заселений житловий комплекс.

Читайте також: Доходи від туризму у Європі б'ють рекорди: які курорти обирають мандрівники

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: