Король Чарльз III посварився з церквою через коронацію

Монарх з дружиною, сестрою та братом
фото з відкритих джерел

Церемонія коронації 74-річного монарха відбудеться у присутності 2 тисяч гостей

Король Великої Британії Чарльз III хоче провести церемонію коронації з більш активною участю представників нехристиянських конфесій. Це спричинило конфлікт з Англіканською церквою, яка побачила в цьому порушення багатовікових канонів, повідомляє The Daily Mail.

Традиція не дозволяє індуїстським, юдейським та мусульманським духовним лідерам читати молитви на коронації. За словами одного з джерел видання, участь лідерів нехристиянських конфесій має бути обмежена їхньою присутністю та участю у процесії. У статті наголошується, що в результаті розбіжностей відклали публікацію регламенту коронації, до якої залишається всього чотири тижні.

За інформацією The Daily Mail, духовні провідники Церкви Англії зазначають, що коронація є суто англіканською церемонією. Передбачається, що як компроміс Чарльз III може провести окрему церемонію за участю представників інших релігій.

Церемонія коронації 74-річного Чарльза III відбудеться у присутності 2 тисяч гостей у Вестмінстерському абатстві в Лондоні 6 травня, через вісім місяців після смерті Єлизавети ІІ.

Однією з важливих частин святкування стане концерт, який транслюватиметься телебаченням 7 травня. Список артистів, яких хотіли би бачити на концерті, складав сам король. Проте, за даними британських ЗМІ, підготовка до заходу відбувається з великими труднощами. «Главком» писав, які музиканти відмовилися виступати і, як відреагував на це британський монарх.

Читайте також: Театр Франка знайшов заміну Остапу Ступці, який скоїв ДТП напідпитку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: