Світ спостерігав із жахом. Король Чарльз ІІІ звернувся до українців у роковини великої війни

фото з відкритих джерел

Монарх підкреслив, що народ України продемонстрував надзвичайну мужність і стійкість у боротьбі

Британський король Чарльз III опублікував заяву до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от The Royal Family (@theroyalfamily)

«Пройшов рік, як народ України неймовірно постраждав від неспровокованого повномасштабного нападу на його націю. Вони продемонстрували справді дивовижні мужність і стійкість перед обличчям такої людської трагедії. Світ з жахом спостерігав за всіма непотрібними стражданнями, заподіяними українцям, багатьох з яких я мав велике задоволення зустріти тут, у Великій Британії, і, справді, по всьому світу, від Румунії до Канади», – йдеться у повідомленні.

«На початку цього місяця я зустрівся з президентом Зеленським у Букінгемському палаці, щоб висловити особисту підтримку народу України. Втішно, що Сполучене Королівство разом зі своїми союзниками робить усе можливе, щоб допомогти в цей важкий час. Тому я можу лише сподіватися, що сплеск солідарності в усьому світі принесе не лише практичну допомогу, але й зміцнить усвідомлення того, що разом ми єдині», – додав британський король.

Раніше «Главком» писав, що Олена Зеленська опублікувала відео про рік великої війни. У своєму зверненні вона назвала рік, що минув після 24 лютого, «роком, вкраденим у нашого життя, і роком вкрадених життів».

Читайте також: Елтон Джон пожертвував Україні чималу суму та показав свій концерт у Києві (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: