Актриса Зоряна Марченко розповіла про ексчоловіка-путініста та роботу в Росії

Кадр YouTube

Марченко кається, що раніше була аполітичною

Українська акторка Зоряна Марченко, відома за роллю Марисі Сотник у телесеріалі «Поки станиця спить», колишня дружина російського актора-путініста Олександра Ведменського, в інтерв’ю Аліні Доротюк відверто розказала про свою роботу в Росії після 2014 року. Нині вона живе в Україні.

«Я ніколи не хотіла там жити. Так, був певний час, коли я думала, що туди можна їздити працювати. Чому? Тому що тут знімали російських акторів. Ти приходив на кастинг – і потім на цю роль затверджували російську акторку. Сидиш і думаєш: «У чому прикол? У чому сенс? Виходить, треба там працювати, щоб тебе затверджувати тут, вдома?», – розказує Зоряна.

Згодом, за її словами, вона дивилась проєкти, на які замість неї брали росіянок, і аналізувала: чому так? «Через кращу зовнішність? Ні. Через майстерність гри? Теж ні. Я не можу сказати, що так було постійно. Бувало, що мене затверджували, але інші актори були з Росії», – скаржиться Зоряна.

«У батька моєї доньки, Олександра Ведменського, є агент. Тоді він мені запропонував: «Давай я їй (агенту) скажу про тебе, і вона, за можливості, буде і твої інтереси представляти в Росії». Я погодилась. Вона подивилася, взяла мене «до себе». Я кажу «батько моєї дитини» – тому, що саме так я до нього ставлюся, нас не поєднує більше нічого, крім Агати. В Росії я знялася в одному проєкті. Я жила там, бо у той момент, коли я менш за все прагнула чогось серйозного, я дізналася, що вагітна», – пояснює акторка.

Читайте також: Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни

Зоряна і Олександр були офіційно одружені з 2016 року, шлюб тривав півтора року.  «Він мені сказав, що не хоче жити в Києві, що буде жити там. І у той момент мені здалося, що поїхати за батьком дитини – то буде правильно. Він мене запевнив, що все буде добре». І додала: коли я перевезла туди всі свої речі, він сказав, що йде вчитися до Міхалкова (Нікіта Міхалков, російський режисер, відвертий путініст-проагандист – «Главком»), і він пішов. По суті, він мене кинув, 24 на 7 я була сама. Він приходив, лягав спати, рано вранці йшов на навчання. Там у мене почалась депресія. Я нікуди не ходила, у якийсь момент гроші закінчилися. Піти від нього мені було нікуди, додому повернутися мені не дозволяла гордість», – розказала Зоряна.

Втім, у якийсь момент рішення повернутися додому все ж прийшло до акторки: «Ми почали там знімати 2й сезон проєкту «Челночниці», у мене почали зявлятися гроші. Я періодично приїздила додому, лишала Агату з чоловіком. Приблизно у той момент я повернулась в Україну – мене саме затвердили у проєкт «Дві матері».

«Я тоді була абсолютно не така, як зараз. Я не цікавилась політикою, не знала, що відбувається. Просто прийшла – попрацювала. Зараз я розумію, що це жахливо», – визнає Зоряна і додає, що коли Агаті виповниться 14, вона хоче змінити в документах місце її народження.

Читайте також: Велике інтерв'ю з зіркою серіалів Ольгою Гришиною. Про довгу розлуку з театром і гучне повернення

Ведменський – путініст, який підтримує повномасштабне вторгнення РФ до України. «Я нещодавно побачила статтю про побиття Олександром когось, хто проти війни – доти я не знала, що він настільки відверто підтримує (Путіна – Ред.). Ми з ним не спілкуємося, та й до настання повномасштабної ми спілкувалися мало. До речі, 24 лютого він був першою людиною, яка мені подзвонила вранці. Він мені пропонував виїхати в Саратов, де у нього є будинок. Я, звісно, відмовилась. Потім запропонував поїхати до його мами в Нідерланди. Я погодилась», – розказує Зоряна про подальше спілкування з колишнім чоловіком.

Зоряна також розповіла, що Олександр намагався її переконати у «правильності» вторгнення, кидав посилання на відео, де Міхалков розповідає про це. Станом на сьогодні Зоряна і Олександр практично не спілкуються.

Раніше повідомлялося, що російська актриса, яка підтримує Путіна, втратила в Харкові батька. Олена Яковлєва народилася на Житомирщині, виросла в Харкові, але вже давно не приїжджала до рідних – батьків та брата, оскільки їй заборонено в'їзд в Україну за незаконне відвідування Криму.

Нагадаємо, артистці Олені Яковлєвій заборонили заїжджати на територію України. Актриса розповіла тоді, що дізналася про заборону в'їзду тільки після прибуття до Харкова, в якій мала відбутися вистава її театру.

За її словами, вона збиралася не лише виступити у Харкові, а й відвідати своїх рідних, які мешкають у місті. Олену вніс у свою базу сайт «Миротворець» за відвідування окупованого Криму. Сама Яковлєва каже, що не пам'ятає, коли була востаннє у Криму.

Читайте також: Зірка «Ліги сміху» офіційно розлучився й розповів про нові стосунки

До слова, після початку повномасштабної війни в Україні відома грузинська співачка Тамара Гвердцителі, яка довгий час жила в Москві, розірвала всі зв’язки з РФ та повернулася до Грузії.  

«Мама Тамари – одеситка. Усе життя мама і Тамара були нерозлучні. Вона для неї була як права рука. Вони звикли разом бути. А мама дуже хороша жінка. Коли почалася війна і бомбардування Одеси, то вона покликала Тамару і сказала: «Мою Одесу-маму бомблять. Ми прощаємося з Росією». І попри те, що там і статки, і квартира, і все… Вони понад 10 років прожили у Москві. І вони повернулися до Грузії. Але вона так переживала, мама, що померла. Тому Тамара каже: «Це Путін убив мою маму». В Іспанії бачилися з Тамарою», – розповів Рибчинський.

Він також додав, що на своєму концерті у Молдові у 2023 Тамара Гвердцителі вшанувала пам’ять матері, виконавши пісню «Скрипка грає» (слова Юрія Рибчинського, музика Ігоря Поклада).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: