Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни

Пугачова на своєму творчому шляху випустила понад 500 композиції різними мовами
фото з відкритих джерел

Після початку повномасштабної війни співачка із чоловіком виїхали з РФ та підтримали Україну

Сьогодні, 15 квітня, російській співачці Аллі Пугачовій, яка переїхала до Ізраїлю після початку повномасштабної війни, виповнюється 75 років. Після вторгнення РФ співачка закрила у країні-агресорці бізнес, припинила концертну діяльність і засудила путінський режим, а її чоловік Максим Галкін відкрито підтримав Україну.

Робота вчителькою

Перш ніж стати відомою артисткою, Алла Борисівна працювала вчителем музики. Її викладацька кар'єра тривала лише чотири місяці. «Вдягалася за останньою модою, а щойно сідала за фортепіано, всі хлопчаки в неї просто закохувалися. Як правило, запізнювалася, але заходила до класу без тіні збентеження», – згадували через роки учениці Примадонни. За їхніми словами, майбутня артистка не була суворим педагогом, і двійки ніколи не ставила.

Поява відомого образу

Розпатлана об'ємна зачіска та балахони – фірмовий образ Алли Пугачової, який з'явився випадково. Якось, напередодні фестивалю у Польщі, співачці зробили невдалу хімічну завивку. Вона була в паніці і не розуміла, як виходити на сцену зі спаленим волоссям, однак ситуацію врятувала Любов Аксенова, яка пошила для артистки вбрання «божевільного фасону». Побачивши його, Пугачова вигукнула: «Я врятована! Образ шизи створено!»

Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни фото 1
фото: з відкритих джерел

Творчий шлях та заборона кліпу

За всю свою кар’єру Алла Пугачова випустила понад 500 композицій різними мовами, а альбомів – більше, ніж 100 (тираж у всьому світі склав понад 250 млн копій). Вона співала не лише російською, а й англійською, німецькою, французькою, угорською, фінською мовами та івритом.

Алла Пугачова у 90-і
Алла Пугачова у 90-і
фото: Sputnik

Одну з відеоробіт за участі Пугачової не дозволяли показувати у Радянському Союзі – йдеться про кліп на пісню «Айсберг». Кліп через позування співачки вважали «надто відвертим і вульгарним».

Зйомки у фільмах

Пугачова часто знімалась у фільмах – серед них «Старі пісні про головне», «За двома зайцями», «Сезон див», «Жінка, яка співає». Колишній чоловік співачки Олександр Стефанович зняв про неї 12-серійний фільм «Кураж», який розповідає про її становлення як артистки.

Переслідування маніяком

У 1980-х роках за артисткою стежив маніяк-вбивця з Курська Анатолій Нагієв. Після перегляду стрічки «Жінка, яка співає» злочинець хотів добитися уваги артистки, а в іншому випадку – планував вбити її. Чоловік володів всією інформацію, починаючи від концертних графіків співачки, і закінчуючи адресою її дому. Думки щодо того, що сталося потім, різняться. За свідченнями одних людей, маніяка зупинила консьєржка, коли він йшов за Пугачовою в під'їзд, а інші кажуть, що Нагієв не дочекався артистки біля будинку. Згодом злочинця заарештували та розстріляли.

Виступ у Чорнобилі одразу після аварії

Алла Пугачова виступила у селищі Зелений Мис у вересні 1986 року – у цьому населеному пункті жили ліквідатори аварії на ЧАЕС. Співачка розповіла, що не сумнівалася, що треба їхати, щоби підтримати людей.

Позиція проти влади

За часів Радянського Союзу Пугачова виступала проти хвалебних од про Леніна та комуністичної партії, та надавала перевагу ліричним пісням, серед яких вірші напівзаборонених у ті часи поетів. Наприклад, у композиціях «Всё могут короли», або «Делу время» у тексті висміюється влада, через що співачку критикували в офіційній радянській пресі та називали вульгарною.

Зараження крові

На початку 90-х років у Пугачової діагностували доброякісну пухлину у грудях, але при оперуванні медики занесли інфекцію в кров співачки. Перебуваючи в лікарні із зараженням крові, вона думала, що на неї чекає смерть. Виконавиця просила передати відомому голлівудському актору Сільвестру Сталлоне, що думала про нього, коли перебувала у важкому стані.

Підтримка України

Після початку повномасштабної війни Пугачова зі своїм чоловіком – пародистом Максимом Галкіним та дітьми виїхала до Ізраїлю. Галкін неодноразово висловлював підтримку українцям і публікував хроніки війни у своїх соцмережах. Більш того, за кордоном пародист давав концерти, а частину виручених грошей передавав українським біженцям.

Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни фото 2
Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни фото 3
Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни фото 4
Аллі Пугачовій – 75. Факти про співачку, яка виїхала з Росії після початку війни фото 5
фото: maxgalkinru/Instagram

Міністерство юстиції РФ внесло артиста Максима Галкіна до списку фізичних осіб, які виконують функцію «іноземного агента». Стверджується, що пародист нібито веде політичну діяльність та отримує допомогу від України. До слова, у Росії порушили кримінальну справу проти Максима Галкіна, його звинувачують у поширенні так званих фейків про армію РФ. 

Пізніше Алла Пугачова виступила з заявою на підтримку Галкіна – на своїй сторінці в Instagram вона заявила, що солідарна з ним та публічно звернулася до Мін’юсту РФ з проханням теж додати її до переліку осіб «іноземних агентів».

До слова, незодавно Пугачова вперше за весь час повномасштабної війни висловила свою позицію. Артистка мовчала, поки її чоловік, шоумен Максим Галкін публічно підтримував Україну та виступав проти кривавої політики російського диктатора Путіна. Та цього разу зірка не витримала і вирішила сказати все, що вона думає. У своєму Instagram Алла Борисівна відповіла хейтерам, які вилили багато бруду на неї і її родину через їхню позицію щодо російського вторгнення до України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: