«Це Путін убив мою маму». Стало відомо, куди з Росії перебралася Тамара Гвердцителі

Тамара Гвердцителі винить Путіна у смерті матері
фото з відкритих джерел

Мама відомої грузинської артистки була одеситкою

Після початку повномасштабної війни в Україні відома грузинська співачка Тамара Гвердцителі, яка довгий час жила в Москві, розірвала всі зв’язки з РФ та повернулася до Грузії. Про це розповів поет, Народний артист України Юрій Рибчинський в інтерв'ю телеканалу «Дім».

Поет зізнався, що бачився з Тамарою Гвердцителі в Іспанії вже після початку великої війни в Україні.

«Мама Тамари – одеситка. Усе життя мама і Тамара були нерозлучні. Вона для неї була як права рука. Вони звикли разом бути. А мама дуже хороша жінка. Коли почалася війна і бомбардування Одеси, то вона покликала Тамару і сказала: «Мою Одесу-маму бомблять. Ми прощаємося з Росією». І попри те, що там і статки, і квартира, і все… Вони понад 10 років прожили у Москві. І вони повернулися до Грузії. Але вона так переживала, мама, що померла. Тому Тамара каже: «Це Путін убив мою маму». В Іспанії бачилися з Тамарою», – розповів Рибчинський.

Він також додав, що на своєму концерті у Молдові у 2023 Тамара Гвердцителі вшанувала пам’ять матері, виконавши пісню «Скрипка грає» (слова Юрія Рибчинського, музика Ігоря Поклада).

Потім співачка давала концерт у США, зазначив артист. На ньому зібралися здебільшого емігранти з Росії, які були дуже обурені, що Гвердцителі відмовилася співати російською й виконувала лише грузинські та українські пісні.

«Вона не пробачила смерть мами. Для неї це справжня трагедія. Найбільша трагедія», – наголосив поет.

Нагадаємо, що восени 2022 року Тамара Гвердцителі втратила маму, педагога Інну Кофман. Артистка так важко пережила втрату, що її двічі забирали до лікарні після похорону. Інна Кофман – внучка рабина Одеської хоральної синагоги. На початку війни вона опинилася в евакуації у Тбілісі. Там вона закінчила філологічний факультет Тбіліського педінституту та стала вчителькою.

Раніше «Главком» писав, що співачка на початку великої війни скасувала концерти в Росії саме через маму. Тамара розповідала, що всі її предки родом із Одеси, зокрема й мама, яка постійно плакала через обстріли міста. «Вона часто плаче. Всі мої предки з Одеси родом. Для моєї мами там всі вулиці рідні. Дуже мені важко про це говорити», – сказала Гвердцителі.

Читайте також: Путіністи звинуватили в зраді Тамару Гвердцителі та вимагають її покарати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: