Це фашизм. Гребенщиков різко висловився про Путіна – у РФ уже готують перевірки

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Музикант зазначив, що російський лідер «збоку виглядає як одержимий»

Російський артист Борис Гребенщиков дав інтерв’ю одному з ізраїльських телеканалів, в якому підтримав Україну та назвав людей, які виправдовують чи замовчують війну – фашистами.

На запитання журналіста: «Росії справді могла загрожувати якась небезпека, наприклад, від НАТО?» виконавець відповів: «Ми всі знаємо, що це нісенітниця. Від якого НАТО, Господи? Якби НАТО це було потрібно, все почалося б значно раніше. Я ж говорю: божевільні люди. Вони психічно хворі. Але вони мають владу – і тому можуть знищити, задавити танками, посадити до в'язниць, розстріляти будь-яку людину, яку зустрінуть на вулиці. Будь-кого».

 «Це і є фашизм – знищення однієї нації іншою за національно-культурною ознакою. Більшість життя я живу в Англії, Індії, Франції, Америці, де завгодно. Ніколи не зустрічав агресивного настрою до росіян, вони навіть нікого не цікавлять. Ну, є у вас горілка, ікра, балет – чудово, все», – додав музикант.

Артист підтвердив припущення, що Путін розпочав війну Україні, щоб «задовольнити свої імперські замашки»: «Зважаючи на все, це так. Оскільки я не маю честі знати цього джентльмена і ніколи не знатиму його, то висловлювати здогади про його наміри не можу. Я не знаю, що в нього в голові. Збоку він виглядає як одержимий».

Це інтерв’ю з’явилося в мережі ще весною, однак пропагандисти вочевидь помітили його тільки зараз. Так, депутат Держдуми РФ Султан Хамзаєв заявив, що направить до Слідчого комітету запит із проханням перевірити висловлювання Гребенщикова. Про це пишуть росЗМІ. Увагу до інтерв’ю привернув російський пропагандист Армен Гаспарян, оприлюднивши його фрагмент у телеграм-каналі, обурившись, що артист назвав росіян фашистами.

Читайте також: Українці посварилися через вечірню сукню Вікторії Апанасенко для «Міс Всесвіт-2022»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: