Російський актор Артур Смольянинов заявив, що пішов би воювати на стороні України

Смольянинов згадав, як одного разу зустрівся з Путіним
фото з відкритих джерел

В Росії, як водиться, зчинився галася після цієї новини

Популярний російський актор Артур Смольянинов, якого глядачі знають за фільмом «9 рота» та серіалом «Самара», в інтерв'ю «Новій газеті. Європа» зізнався, що якби йому довелося брати участь у війні, то він би бився на боці України. Після початку російської агресії актор заявив про свою антивоєнну позицію. Восени він виїхав із країни.

«У мене є близька подруга із західної України. Ми з нею розмовляємо і вона каже: «Зараз, почекай, мені пише мама – у них знову вимкнули світло». Або пише подруга, яка не може піднятися на 32-й поверх, бо немає електрики. Або вона розповідає, як вона виїжджала з Маріуполя. І я розумію, що до людей з того боку фронту я нічого, окрім ненависті, не відчуваю», – поділився Артур.

Смольянинов зізнався, що якби треба було йти на фронт, то опинився би зі сторони України: «Якби я і пішов на цю війну, то саме на боці України. Однозначно. Для мене це навіть не на боці України, а на боці моїх братів, на яких напали інші мої брати, які з ні#уя пішли вбивати», – резюмував актор.

«Мені, чесно кажучи, начхати, в якій формі залишиться Росія. Розвалиться вона, не розвалиться. Перетвориться вона на Уральську республіку, Пельменську чи Хакасську республіку. Або залишиться лише один Єврейський автономний округ, а все інше перетвориться на радіоактивний попіл», – додав актор.

Росіяни, як часто тепер буває в подібних випадках, впали в істерику – ЗМІ рясніють строкатими заголовками, а можновладці вимагають порушити кримінальну справу проти актора. 

Навесні минулого року актор підтримав Україну та засудив розв'язану Росією повномасштабну війну. За словами артиста, в нього українське коріння, у дитинстві він часто бував у Києві, де в нього жили бабуся та дідусь.

Раніше «Главком» писав, що Смольянинов згадав, як одного разу зустрівся з Путіним. Це було на прем'єрі фільму «9 рота», в якому Смольянинов зіграв одну з головних ролей. То був закритий показ стрічки, організований спеціально для Путіна. Актор каже, що після прем'єри вони проговорили з президентом майже годину та були дві речі, які шокували артиста.

«Я ще тоді почав підозрювати, що щось тут не таке. Ми сиділи тоді з ним майже цілу годину. У мене залишилися в пам'яті два найяскравіші спогади. Перше враження – це запах, який від нього виходив. Якісь спецпарфумовані війська, напевно, попрацювали, бо в мене це викликало тоді відчуття якоїсь абсолютної інстинктивної улесливості. Я ніколи в житті не відчував такого запаху. Мені здається, тут не буває дрібниць. Це все спецоперація. А друге: ми проговорили годину. Про Афганістан розмовляли, і він став говорити про те, що американцям вигідний цей наркотрафік. І дуже переконливо це все звучало. Він має прийоми маніпуляції віртуозно. Але після того, як ми вийшли звідти, я спитав себе: про що ми говорили? І я зрозумів, що не пам'ятаю жодного слова. Я мав повне відчуття, що це була розмова ні про що. Це був просто сірий туман», – каже Смольянинов.

Нині актор мешкає в Литві. Нещодавно він знявся в кліпі гурту «Ногу Свело!» разом з акторкою Чулпан Хаматовою. В кліпі «З Новим роком, синок!» артисти зіграли сімейну пару, які втратили сина на війні. Режисер Михайло Сегал створив атмосферу, в якій батьки, які збожеволіли від горя, готуються зустрічати Новий рік. Перший Новий рік – без сина. Але при цьому не забувають опівночі увімкнути телевізор, щоб подивитися звернення Путіна.

Читайте також: Лоліта Мілявська невдало пожартувала про внесення до списку українських санкцій

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: