Світова рекордсменка у марафоні їхала до фінішу машиною

Спортсменка зізналася організаторам забігу в обмані
фото з відкритих джерел

Джоасі Закржевскі зізналася, що «зробила велику помилку», прийнявши нагороду

Володарка світового рекорду у надмарафоні шотландська легкоатлетка Джоасія Закржевскі була дискваліфікована за поїздку автомобілем за маршрутом забігу.

47-річна спортсменка прийшла третьою до фінішу 50-мильної (80,5 км) дистанції між Манчестером та Ліверпулем. Пізніше забіг проаналізовано з допомогою сервісу відстеження активності бігунів. В результаті виявились аномальні показання на одному з відрізків довжиною 2,5 милі (4 км). На цьому етапі Закржевскі переміщалася зі швидкістю приблизно 58 км на годину.

Спортсменка зізналася організаторам забігу в обмані і покаялася в тому, що трапилося, пише The Times. На тлі розгляду Джоасія заявила, що вирішила порушити правила через травму ноги та погане самопочуття на тлі зміни часових поясів – напередодні змагань вона повернулася з Австралії. Закржевскі додала, що «зробила велику помилку», прийнявши нагороду.

Нещодавно Закржевскі встановила світовий рекорд на ультрамарафоні у Тайбеї. За 48 годин вона пробігла 255,66 милі (411,45 км.). У її активі також британський рекорд на дистанції в 200 км та низку інших досягнень.

Читайте також: Інтерв'ю з Шумахером, якого не було: родина подає в суд на німецький журнал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: