Британка купила на ярмарку брошку за 35 доларів, а продала за цілий статок (фото)

Брошка виготовлена зі срібла, лазуриту, малахіту та рожевих коралів.
фото з відкритих джерел

Упродовж кількох років жінка носила брошку на лацкані одного зі своїх улюблених пальт, але згодом поклала її в шафу, де прикраса пролежала понад два десятиліття.

На британському аукціоні Gildings Auctioneers за 12 тис. доларів продали срібну брошку, куплену на ярмарку понад три десятиліття тому. Власниця, яка свого часу заплатила за прикрасу за 35 доларів, не здогадувалася про її цінність.

Утім, аж через 36 років історикиня мистецтва Флора Стіл випадково дізналася, що «виграла джекпот», пише The New York Times.

Британка купила на ярмарку брошку за 35 доларів, а продала за цілий статок (фото) фото 1

Флора Стіл придбала виріб на антикварному ярмарку в британському Мідлендсі у 1988 році. Він виготовлений зі срібла, лазуриту, малахіту та рожевих коралів.

«Брошка привернула мою увагу своїм неймовірним дизайном – вдалим поєднанням каменів», – сказала жінка.

Упродовж кількох років вона носила брошку на лацкані одного зі своїх улюблених пальт, але згодом поклала її в шафу, де прикраса пролежала понад два десятиліття.

Та минулого року жінка побачила на YouTube телевізійне шоу, де ведучий показував ескізи брошок, які розробив художник вікторіанської епохи Вільям Берджес.

«Я подумала: «Боже, це ж моя!» – згадує Флора Стіл.

Ведучий сказав, що мріяв знайти брошки, які розробив цей художник, і назвав їх "майже святим Граалем вікторіанського дизайну XIX століттям».

19 березня 2024 року Флори Стіл продала свою брошку приватному колекціонеру за близько 12 тисяч доларів.

Вона стала третьою людиною, яка продала брошку Вільяма Берджеса на аукціоні. Ще двоє власників таких брошок зрозуміли їхню цінність після перегляду того ж телешоу. Один з виробів був проданий у 2011 році за близько 50 тисяч доларів.

Нагадаємо, у Німеччині 80-річний Хайнц Б., який роками рився у смітниках, щоб добути собі їжу, зумів накопичити €700 тис. на новий будинок.

До слова, жителька Великої Британії Джилліан Бейфорд виграла в лотерею $187,5 млн і незабаром розірвала стосунки із сім'єю. За словами жінки, її рідні стали надто жадібними.

Читайте також: Несподіваний лот: в США місце в мавзолеї поруч з Мерилін Монро виставлено на аукціоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: