Харчувався на смітнику: пенсіонер накопичив гроші і купив 10 будинків у Німеччині

Німецький пенсіонер став власником великої кількості будинків завдяки ощадливості
фото: Bild

Bild: у Німеччині пенсіонер, що харчувався на смітнику, зміг накопичити €700 тис.

У Німеччині 80-річний Хайнц Б., який роками риється у смітниках, щоб добути собі їжу, зумів накопичити €700 тис. на новий будинок. Про це пише німецьке видання Bild. Чоловік розповів, що витрачає на їжу менше ніж €5 на місяць. Економний чоловік уже придбав 10 будинків, які здає в оренду.

Найекономніший пенсіонер-мільйонер отримує пенсію в €3,6 тис. щомісяця, але практично нічого не витрачає з цих грошей. Чоловік риється на смітниках у пошуках їжі та деревини, якою потім опалює свій будинок.

Кожен, хто зустріне Гайнца на вулиці, легко його недооцінить. Завдяки скромній поведінці та простому одягу він здається людиною, якій потрібна допомога. Раніше працював електроінженером, а зараз мешкає в місті Дармштадт і, навіть, не має мобільного телефону. Але зовнішність оманлива. Хайнц Б. – мільйонер, який знає, як збільшити свої гроші шляхом постійних заощаджень і розумних інвестицій. 

«Економте, економте, купуйте будинки! Мабуть, ця фраза найкраще описує життя пенсіонера Гайнца Б.», – зазначає Bild. Він схожий на безпритульного, але насправді він багата людина. Він щойно зняв зі свого рахунку €700 тис. готівкою, щоб купити свій десятий будинок. 

«Я живу ощадливо, так вихований! На їжу я не витрачаю навіть 5 євро на місяць. Може, куплю трохи олії для смаження або ще щось, якщо закінчиться. Але більшу частину їжі я знаходжу у смітті», – заявив Хайнц.

Всі свої гроші він збирає на рахунку, а найбільші витрати для пенсіонера – покупка ноутбука та оплата виходу в інтернет. Там він дивиться бізнес-лекції. Він також поскаржився на марнотратство німців: багато хто купує хорошу їжу, використовують тільки частину і викидають на смітник.

Нагадаємо, жителька Великої Британії Джилліан Бейфорд виграла в лотерею $187,5 млн і незабаром розірвала стосунки із сім'єю, повідомляє The New York Post. За словами жінки, її рідні стали надто жадібними.

«Вони втратили зв'язок із реальністю, не розуміють, хто вони і звідки. Вони хизуються готівкою перед людьми, що, на мою думку, зовсім огидно», – зізналася Бейфорд.

Бейфорд живе у шотландському місті Данді. Вона виграла у лотерею EuroMillions разом із чоловіком у 2012 році. Спочатку жінка вирішила, що такий великий приз зможе вирішити всі проблеми, але пізніше вона зізналася у зворотному. Британка розлучилася з чоловіком через рік та три місяці, оскільки вони не витримали стресу через управління таким великим капіталом.

Читайте також: Допомога Україні надмірна? Мешканці Німеччини висловили свою думку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: