Сьогодні Міжнародний день мастурбації: 15 фактів про незвичайне свято

фото з відкритих джерел

Свято з'явилося 7 травня 1995 року

Сьогодні відзначають Міжнародний день мастурбації. Незвичайне свято з'явилося 7 травня 1995 року. 1994 року президент США Білл Клінтон звільнив Джослін Елдерс, головного лікаря служби охорони здоров'я, яка запропонувала розповідати підліткам про мастурбацію в рамках профілактики ВІЛ/СНІД. Тоді творці легендарного секс-шопу у Сан-Франциско Good Vibrations запропонували Джослін викладати мастурбацію як частину статевого виховання. З того часу це свято присвячене інформуванню про користь та безпеку цього процесу.

15 цікавинок про свято:

1. Світовий рекорд за тривалістю мастурбації до настання оргазму становить 6 годин 30 хвилин для жінки та 8 годин 30 хвилин для чоловіка. «Впевнені, справа пішла б швидше, якби вони займалися цим разом», – шуткують в коментарях до повідомлення.

2. Нещодавнє дослідження показало, що 48% пацієнтів, які страждають на головний біль, виліковувалися від недуги завдяки оргазму. Більше того, «спрацював» він набагато швидше, ніж знеболювальні. Больовий поріг жінок під час оргазму збільшився на 75%. Дякуємо гормонам – ендорфінам та окситоцину. Шкода лише, що знеболюючий ефект триває лише 10-20 хвилин.

3. Перші електричні вібратори з'явилися на ринку раніше, ніж багато інших предметів домашнього вжитку (це сталося на початку XX ст.). Людям довелося чекати ще дев'ять років до моменту винаходу пилососа і 10 років доти, доки не придумають електричну праску.

4. Жіночий оргазм зазвичай триває від 6 до 10 секунд, хоча деякі задоволення можуть розтягуватися на 20 секунд.

5. У Сан-Франциско відбувається щорічний відкритий «марафон онанізму». У такий незвичайний спосіб учасники акції вже не перший рік збирають гроші на сексуальну освіту та пропагують безпечний секс. Усі бажаючі старше 18 років збираються в місцевому центрі сексуальної культури та мастурбують, тоді як інші можуть спостерігати за веселощами (і приєднатися) через зум чи скайп, наприклад. За час торішнього «забігу» одна з учасниць марафону зазнала 36 оргазмів. Зібрані гроші надходять на рахунки благодійної освітньої організації «Центр сексуальної культури». Такі марафони відбуваються і в інших штатах і навіть країнах – від Аляски до Німеччини.

6. На момент оргазму певні нейрони нашого мозку, які контролюють емоції, відключаються. Таким чином, на пару секунд ми перестаємо відчувати страх і втрачаємо пильність.

7. Доведено, що оргазм надає чоловіків такий самий вплив, як і героїн на мозок наркомана. Нейробіолог із Нідерландів проводив сканування мозку чоловіків під час еякуляції та виявив, що секс справді може викликати звикання.

8. 70% жінок визнавали, що хоча б раз у житті імітували оргазм. А ось ознаки, за якими можна безпомилково визначити, що кульмінація таки настала: втягування кліторального каптура безпосередньо перед оргазмом, прискорене серцебиття, розширені зіниці, вагінальні м'язові спазми, вигнуті ступні та збуджені соски. Примушує замислитись, як нам так довго вдавалося симулювати.

9. Менше третини всіх жінок регулярно відчувають оргазм під час сексу, а три чверті чоловіків завжди. Цікаво, що жінки в одностатевих стосунках найчастіше відчувають оргазм: 86% з них сказали, що практично завжди досягають кульмінації під час сексуальної близькості.

10. Досі не доведено, чи відчувають оргазми самки тварин, але, за словами дослідника з Інституту Кінсі, кролики та тхори точно.

11. Деякі стародавні єгиптяни вірили, що бог Атум (згадаймо про ототожнення Атума з первозданним пагорбом) створив світ... мастурбуючи. А річка Тигр – це нічим іншим, як сперма бога. Рука Атума символізувала жінку, тому в процесі мастурбації вийшло так, що він власноруч запліднив себе і створив перших богів.

12. У давньоєгипетській міфології особливе значення вдавалося чоловічої мастурбації. Вважалося, що це найсильніший процес, що породжує все живе. Однак простим смертним було небезпечно займатися мастурбацією, бо вони пов'язувалися з непідвладною ним божественною енергією.

13. За оцінками лікарів, у кліторі від 6000 до 8000 нервових закінчень.

14. 1869 року американський доктор Джордж Тейлор винайшов вібратор з паровим приводом, механізм якого займав усю кімнату. Винахід з вібруючим поршнем «лікував» жінок від істерії.

15. Французи називають оргазм le petit mort – «маленька смерть». Не дивно, адже трапляються випадки, коли оргазм настільки сильний, що трапляється серцева недостатність, яка іноді призводить до смерті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: