Пережила дві світові війни та дві глобальні пандемії: у чому секрет довголіття 107-річної британки

Една Волмслі - довгожителька з Великої Британії
фото з відкритих джерел

Жінка наголосила, що завжди мала хороший апетит, тож ніколи не була голодною

Жінка з Великої Британії відсвяткувала свій 107-й день народження та поділилась своїм секретом довголіття. Про це повідомляє Daily Mail.

Една Волмслі народилася 9 жовтня 1916 року, жінку вважають найстаршою в Ланкаширі. Наразі жінка проживає у будинку для догляду. І усі, хто знаю Едну зазначають, що в неї завжди під рукою – чашка чаю.

Свій 107-й день народження Една описала як веселий час. За словами жінки, секрет її довголіття в харчуванні. Також вона вважає, що має ще одну зброю проти старіння – любов до поезії. Една розповіла, що завжди любила вірші й ще в 90 років декламувала твори, які вивчила в школі. Довгожителька також захоплювалася йогою і навіть у свої 90 років була завзятою мандрівницею, відвідала Відень і Дюссельдорф та навіть вирушила в сольну подорож до Індії. 

У свій 107-й день народження жінка не втрачає почуття гумору
У свій 107-й день народження жінка не втрачає почуття гумору
фото з відкритих джерел

Една народилась у часи Першої світової війни, а коли їй було 23 роки саме розпочалась Друга світова війна. Жінка застала правління трьох королів, королеви, а зараз живе в часи правління п'ятого монарха. Крім того, Една пережила дві пандемії: іспанський грип 1918–1919 років та коронавірус 2020 року. Жінка є матір'ю трьох дітей, має трьох онуків та четверо правнуків.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли простий та приємний спосіб продовжити тривалість життя.

Як відомо, нині старіння називають хворобою, яку можна вилікувати за допомогою способу життя – секрет довголіття від генетика з Гарварду. У 92 роки німець вперше стрибнув із парашутом, а у 100 років регулярно займається спортом та водить авто.

До слова, 100-річний ветеран Люфтваффе розкрив таємницю довголіття.

Читайте також: Які види спорту найбільше продовжують життя: дослідження вчених (інфографіка)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: