Не доживу до 80. Зірка фільму «Назад у майбутнє» розповів про життя з хворобою Паркінсона

фото з відкритих джерел

Майкл Джей Фокс живе з цією недугою вже понад 30 років

Актор Майкл Джей Фокс, відомий за роллю Марті Макфлая в трилогії «Назад у майбутнє», відверто розповів, як живе із хворобою Паркінсона.

«Вона стукає у двері. Я не брехатиму, скажу як є. З кожним днем стає все важче та важче. І з ким мені про це поговорити? У мене була операція на хребті через пухлину. Вона була доброякісною, але через неї зіпсувалася моя хода. А потім я почав ламати частини тіла. Зламав одну руку, іншу руку, лікоть. Це найбільші проблеми при Паркінсоні. Падіння, аспірація їжі та пневмонія. Ви не вмираєте від Паркінсона, ви вмираєте з Паркінсоном. Тому я думав про смертність у цьому ключі... Я не доживу до 80 років», – зізнався актор з ефіру «Недільного ранку» на CBS.

Діагноз актору поставили у 1991 році, коли йому було лише 29 років. «Я знаю, як тяжко це для інших людей, знаю, як тяжко для мене, але в мене з'явився певний набір навичок, який дозволяє мені справлятися з цією штукою. І я з вдячністю усвідомив, що оптимізм – це стабільний стан. Якщо ти можеш знайти щось, за що можна бути вдячним, значить можеш знайти і те, заради чого варто рухатися далі», – розповів актор.

Фокс заснував у 2000 році спеціальний фонд, який збирає кошти на вивчення хвороби Паркінсона. За 23 роки вдалося зібрати колосальну суму – 1,75 мільярда доларів. За його словами, вчені, яких спонсорував фонд, нещодавно виявили біомаркери хвороби Паркінсона. «Це змінює все. Протягом найближчих п'яти років лікарі матимуть можливість сказати, чи є у вас ця хвороба, чи занедужаєте ви в майбутньому. А потім ми навчимося її лікувати».

Саме хвороба Паркінсона підкосила здоров'я модельєра В'ячеслава Зайцева, який помер вчора у 85 років.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: