У Москві помер В'ячеслав Зайцев, який одягав Пугачову та Путіну

фото з відкритих джерел

Протягом тривалого часу модельєр страждав на хворобу Паркінсона

Стало відомо про смерть у Москві модельєра В'ячеслава Зайцева. Сьогодні його доправили до лікарні з кровотечею шлунка. Близько 18.00 дизайнера не стало.

Зайцев вважається першим радянським модельєром. Він був першим дизайнером із колишнього СРСР, чиї колекції показали у Нью Йорку та Парижі. У 1963 році французький журнал Paris Match про нього опублікував статтю «Він диктує моду Москві». Дизайнер шив естрадним артистам – придумав балахон для співачки Алли Пугачової та квітку на плечі на вбраннях для Едіти П'єхи, одягав Раїсу Горбачову та Людмилу Путіну. 

ЗМІ писали, що протягом п'яти років Зайцев майже не виходив зі свого триповерхового будинку в Підмосков'ї. У 2016 році йому було поставлено діагноз – хворобу Паркінсона, через хворобу почалися проблеми із суглобами. Він був частково паралізований, йому було важко говорити та пересуватися, проте завдяки лікуванню Зайцеву вдалося відновити мову і навіть самостійно їсти. Зайцев все мріяв налагодити стосунки із єдиним сином Єгором, але йому це не вдавалося.

На початку березня художник-модельєр зустрів 85-річчя. На публіці модельєр з'являвся рідко через хворобу. Зайцев насилу розмовляв, а пересуватися міг лише з сторонньою допомогою. Зазвичай на заходах його супроводжували помічники, які підтримували під руки.

Читайте також: Раптово помер відомий російський актор та телеведучий

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: