Науковці назвали найкорисніше та найбезпечніше м’ясо

фото з відкритих джерел

Попри те, що загальні рекомендації стосовно вибору м'яса майже однакові, існують певні поради, які можуть відрізнятися в залежності від статі

Дослідники розповіли, який вид м'яса є найкориснішим для здоров'я, а яке потрібно вживати в помірних кількостях, адже воно може завдати шкоди організму.

Розглядаючи аспекти стосовно найбільш корисного м'яса в раціоні, можна отримати не тільки можливість насолоджуватися насиченими та смачними стравами для всієї родини, але також сприяти підтримці здоров'я і тривалості життя.

Яке м’ясо найкорисніше

Центр контролю та профілактики захворювань (ЦКЗ) заявив, що кролятина є найбільш корисним видом м'яса для здоров'я. Кролятина містить більше білка, який швидше із всіх видів м’яса засвоюється нашим організмом. Наукові дослідження доводять, що білок, який міститься в кролятині, практично повністю (90%) засвоюється організмом людини. Крім того, кролятина має низьку калорійність і високий вміст вітамінів групи В.

Попри те, що загальні рекомендації стосовно вибору м'яса майже однакові, існують певні поради, які можуть відрізнятися в залежності від статі. Експерти з галузі харчування рекомендують чоловікам надавати перевагу яловичині. Підстави для цього доволі очевидні, оскільки яловичина містить велику кількість корисних речовин при невеликій кількості калорій. Зі свого боку, жінкам рекомендується звертати увагу на раніше згадану кролятину як на найбільш корисний вид м'яса для них.

Найбільш екологічне м'ясо

Важливим фактом є те, що конина вважається одним з найбільш екологічно чистих видів м'яса. На відміну від інших м'ясних тварин, коні на фермах не зазнають впливу антибіотиків та інших шкідливих речовин. Також вони переважно утримуються в природних, екологічно чистих умовах. Також важливо зазначити, що білок у конині має ідеально збалансований амінокислотний склад.

Найбезпечніші види м’яса

При розгляді вибору найбезпечнішого м'яса для дітей, слід звернути увагу на декілька видів, які вирізняються своєю безпекою та корисними характеристиками. Деякі види м’яса, рекомендовані дієтологами, відрізняються відсутністю холестерину у своєму складі. До них відносять:

  • кролятину,
  • індичатину,
  • куряче м'ясо.

Раніше повідомлялося, що лікарі визнають важливу роль, яку відіграє мікробіом кишківника у здоров’ї мозку, і вважають, що найкращий спосіб підтримати його роботу – це дотримуватися здорового харчування.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: